Política

política

Borràs al·legarà fins a 12 vulneracions de drets al recurs al Suprem contra la sentència

Entre d’altres, la defensa considera que se li ha vulnerat el dret a un jutge imparcial

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha presentat un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què anuncia que el recurs a la seva sentència que presentarà al Tribunal Suprem al·legarà fins a una dotzena de vulneracions de drets, segons ha avançat ’El nacional’ i ha confirmat l’ACN.

El TSJC va condemnar Borràs a quatre anys i mig de presó i tretze d’inhabilitació per fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La també líder de Junts per Catalunya argumentarà que el TSJC li ha vulnerat el dret al jutge predeterminat per llei, el dret al jutge imparcial, el dret a la presumpció d’innocència, el dret a la tutela judicial efectiva o el dret de defensa, entre d’altres.

A banda, la defensa de Borràs considera que el tribunal superior de Catalunya també li ha vulnerat el dret al secret de les comunicacions, el dret a la intimitat i a la protecció de l’entorn virtual, el dret a un procés amb les degudes garanties, el principi de legalitat, el dret de llibertat personal, el principi de proporcionalitat i el dret de representació i participació política.

A més, el text entén que a la sentència hi ha error en l’apreciació de la prova, basant-se en documents de la causa que no han estat contrarestats per altres elements probatoris.

Cal recordar que la sentència, que contenia un vot particular, considerava que hi havia desproporció entre el delicte constatat i la pena imposada, i reclamava al govern espanyol que apliqués a la presidenta suspesa del Parlament un indult parcial perquè no hagi d’entrar a presó.

Per la seva banda, la Fiscalia anunciava dimarts passat que no presentarà recurs a la sentència perquè hi està conforme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.