Eines

ISS beca alumnes avantatjats

La fundació de la companyia de serveis ISS dóna un ajut de 1.500 euros als fills de treballadors que obtinguin un 8 de mitjana per accedir a la universitat, i a més ofereix contractes de becari de tres mesos a les seves delegacions

Els ajuts es concediran per primer cop el setembre
del 2012
Els fons provenen de la companyia, però els gestiona la fundació Una Sonrisa Más

Des que es va crear la fundació Una Sonrisa Más de l'empresa de serveis generals ISS, la seva tasca havia estat centrada a promoure la creació d'empreses i animar emprenedors en països en vies de desenvolupament. En total han posat en marxa projectes al Perú, al Marroc, a Burkina Faso i a l'Equador, cosa que ha suposat la creació de més de 1.000 llocs de treball directes i 25.000 llocs de treball indirectes.

Ara bé, amb la cruesa de la crisi a casa nostra, la fundació ha decidit combinar la seva tasca solidària a l'exterior amb accions a l'Estat espanyol. La iniciativa, com explica Ramon Folch Soler, responsable d'RSC de la companyia i director de la fundació, ha estat concedir un ajut valorat en 1.500 euros als fills o néts dels treballadors de la companyia (molts dels quals empleats en feines de neteja i manteniment) que entraran l'any que ve a la universitat.

CONDICIONS.

Folch explica que els mateixos empleats demanaven que en unes circumstàncies econòmiques tan complexes com les actuals s'afavorís també els treballadors des de la fundació.
Així que la fundació va decidir engegar un pla de concessió de tretze beques (tres per a fills o néts de personal d'administració i deu per a la plantilla d'operacions). Ara bé, per accedir a aquest ajut, la companyia ha posat com a condició que sigui un alumne avantatjat; és a dir, que tregui una nota d'accés a la universitat per sobre del 8 i a més que el familiar pertanyi a la fundació. “Amb aquestes beques volem donar un alè econòmic a les famílies dels nostres empleats, ja que encara que ells tenen feina molts es troben en situacions econòmiques ajustades perquè els altres membres de la família han perdut la feina o han d'ajudar els fills a l'atur”, diu Folch.

A més de l'aportació econòmica per a tretze futurs universitaris, la companyia es compromet a fer-los un contracte en pràctiques de tres mesos en alguna de les 50 oficines que té ISS repartides per tot l'Estat espanyol. “És la manera de garantir-los que s'inicien en el món laboral, i que quan surtin a buscar feina no parteixin des de zero”, explica Ramon Folch.

DOTACIÓ.

Els fons de les beques no sortiran dels recursos de la Fundació Una Sonrisa Más, sinó que serà la mateixa companyia la que aportarà la suma total que suposarà els ajuts als futurs universitaris.

Com explica Ramon Folch, tot i que la intenció de l'empresa és repetir aquesta acció solidària en noves edicions, queda pendent del funcionament d'aquest any. “No sabem quina serà la demanda de sol·licituds per accedir als ajuts. Si no n'hi ha cap, replantejarem el sistema i, si se sobrepassa el nombre ofert, decidirem quin tipus de selecció es fa entre els aspirants”, comenta Folch.

Tenint en compte que les beques no es concediran fins al setembre de l'any 2012, el director de la fundació considera molt complicat fer previsions del nombre de participants. Ara bé, un fet significatiu és que en les darreres setmanes s'ha incrementat el nombre de voluntaris que s'afegeixen a la fundació Una Sonrisa Más, atrets per la possibilitat que els seus fills o néts siguin beneficiaris d'aquest ajut universitari.

Per la seva banda, el president executiu d'ISS Espanya, Joaquim Borràs, explica que, tenint en compte que la força d'aquesta companyia rau en les persones que la formen i que els empleats són el valor més important, volen “ajudar-los amb la concessió d'aquestes beques”, diu.

APORTACIÓ VOLUNTÀRIA.

Ara com ara, la fundació d'ISS se sustenta amb l'aportació dels mateixos empleats, que de manera voluntària donant uns cèntims de la seva nòmina mensual han aconseguit, des que va néixer l'organització solidària, crear onze microempreses en diversos països en vies de desenvolupament.

La fundació ISS Una Sonrisa Más és sens dubte una de les principals vies d'expressió de la vocació social d'ISS, que des dels seus orígens ha fet una aposta decidida.

Una Sonrisa Más és una entitat sense ànim de lucre –fruit de l'aliança i del compromís entre ISS Espanya, la Federació Estatal d'Activitats Diverses de CCOO i la Federació de Serveis d'UGT –que va néixer l'any 2007 amb la missió de generar llocs de treball en països en vies de desenvolupament.

ISS és una companyia multinacional de serveis generals, constituïda el 1901 a Dinamarca. A l'Estat espanyol, la companyia ocupa la vintena posició en nombre d'empleats en el sector privat amb una plantilla de 30.000 treballadors. Des de 1999, l'empresa ha comprat i integrat un total de 50 empreses, que han suposat una inversió superior als 300 milions d'euros.

Ara com ara, és present a tot l'Estat, amb oficines pròpies, i presta servei a prop de 22.000 clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.