ecolasetmana

On anem a buscar feina?

Continuen els tancaments de fàbriques mentre la patronal reclama a administració i sindicats un pacte per créixer.

Sembla que aquí només es crea feina en el sector de la instal·lació de micròfons per espiar polítics i empresaris, i que la tenen assegurada policies, fiscals, jutges i advocats... I assessors fiscals, ja que la meitat de les persones que es van acollir a l'amnistia eren de Catalunya.

Finalment, Foment del Treball va celebrar dijous l'acte de reafirmació empresarial Anem per feina, que ni va ser unitari -l'altra patronal catalana, Pimec, el Cercle d'Economia i la Cambra de Comerç de Barcelona se'n van acabar desmarcant- ni va ser una proclama antiindependentista. “El que volem és oferir i alhora demanar un pacte per al creixement, que creï un entorn propici per a l'activitat empresarial i en què administracions, empresaris i sindicats treballem junts”, va dir el seu president, Joaquim Gay de Montellà, en un discurs en què va fer referència a la corrupció, assegurant que “sense ètica és impossible l'economia i encara més impossible la sortida d'aquesta crisi.”

Si la setmana passada el seu predecessor i president de la CEOE, Joan Rosell, recomanava enviar funcionaris a casa perquè no fan res i així almenys s'estalviarien despeses de llum i paper, la Generalitat no arriba a tant i es conforma que per vacances es quedin a casa: ha plantejat als sindicats una retallada dels sous públics com la de l'any passat, més de 700 milions d'euros, eliminant la paga extra de desembre o deixant a mitges aquesta i la de juliol. I és que sense creixement no es recapten impostos, i Catalunya va tancar l'any passat amb un descens del PIB de l'1,3%, quan els pressupostos de la Generalitat es van fer amb una previsió de creixement del 0,8%.

Feina? Derbi va presentar divendres un ERO per extingir els 150 llocs de treball de la planta de Martorelles, després que Giba Holding va suspendre la inversió per engegar un nou projecte industrial a aquestes instal·lacions. General Electric Power Controls ha anunciat que vol tancar la planta de Sant Vicenç de Castellet, on treballen 135 persones. A Vodafone España firmen un acord per eliminar 620 llocs de treball, un 14% de la plantilla... Sembla que aquí només es crea feina en el sector de la instal·lació de micròfons per espiar polítics i empresaris, i que la tenen assegurada policies, fiscals, jutges i advocats... I assessors fiscals: la firma Sage, especialitzada en el desenvolupament de solucions i serveis de gestió per a empreses, ha presentat en el V Congrés d'Assessories i Despatxos Professionals, que ha reunit més de 1.200 professionals a Barcelona, un informe segons el qual malgrat la fragilitat de l'economia un 11% dels despatxos catalans ha incrementat la facturació per sobre del 6%, i un 52,5%, molts gràcies a la feinada que ha portat l'amnistia fiscal, ja que la meitat de les persones físiques que s'hi van acollir eren de Catalunya.

Dimarts bancari.

El PP es va tirar finalment enrere i dimarts va ser admesa a tràmit al Congrés dels Diputats la iniciativa legislativa popular que demana la paralització dels desnonaments i que el deute d'una hipoteca quedi saldat si es fa dació en pagament a l'entitat financera. El mateix dia, la fiscalia anticorrupció va presentar una querella contra quatre directius de Caixa Penedès “per haver realitzat una sèrie d'actuacions irregulars amb la finalitat de blindar els seus drets econòmics, que van cobrar en perjudici de l'entitat”, unes pensions que sumen vint milions d'euros quan el 2010 l'entitat va rebre suport financer públic del FROB.

I el mateix dia el Tribunal Suprem va anul·lar parcialment l'indult que el govern de Rodríguez Zapatero va aprovar en el seu últim Consell de Ministres en favor del conseller delegat de Banco Santander, Alfredo Saénz, condemnat per deníncia falsa contra quatre clients quan dirigia Banesto. S'anul·la l'eliminació dels antecedents penals, amb els quals no es pot ser directiu de banca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.