Empreses

Aplicació per evitar adormir-se al volant

La multinacional Ficosa, amb seu a Viladecavalls, l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (Ibec) i la UPc han elaborat una aplicació per mòbil (Somnoalert®) per combatre la somnolència a l'hora de conduir un vehicle. El prototip que han estat desenvolupant es va presentar al Mobile World Congress (MWC), al recinte Gran Via de Fira de Barcelona de l'Hospitalet de Llobregat. L'aplicació, que a diferència d'altres no s'ha de connectar als dispositius del cotxe i és totalment portàtil, detecta els moviments característics que fa una persona en adormir-se al volant, com desviar-se de carril o correccions sobtades. El prototip també incorpora sensors biomèdics per analitzar dades de respiració.

El responsable del projecte a Ficosa, Alan Montesi, ha defensat la importància d'aquest programari per reduir els accidents relacionats amb la somnolència, i el líder del grup de l'Ibec de Processat de Senyals i Informació per a Sistemes de Detecció, Santiago Marco, ha destacat que el dispositiu combina la seva experiència en sensors amb els coneixements sobre vehicles de la multinacional i l'anàlisi de dades.

D'altra banda, Ficosa també ha participat en el projecte europeu HeERO per implantar en els vehicles l'ús de la trucada automàtica o manual a un centre d'emergència en cas d'accident, un sistema que també permet ubicar la localització exacta del vehicle i la velocitat a què anava en el moment de l'impacte. La iniciativa s'està desenvolupant per complir la normativa europea que preveu que tots els vehicles portin incorporats aquest sistema d'aquí a dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.