ecolasetmana

destitucions i més impostos

Montoro contradiu De Guindos en menys de 24 hores en afirmar que el govern estatal no tanca la porta a l'increment fiscal. Per Anna Pinter

La bona notícia se l'endú el sector biotecnològic, àvid de casos d'èxit, que ja en té un més per citar. Grifols ha adquirit el 60% del capital de la biotecnològica basca Progenika Biopharma

si no fos perquè democràticament és deplorable, la destitució del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, no deixaria de tenir un punt còmic. Com s'entén sinó que expulsin un fiscal conservador, que és clarament contrari al procés independentista, per haver opinat -sense sortir de la legalitat constitucional- sobre eventuals consultes?

Però per a despropòsits els del cas Bárcenas. Aquesta setmana ha arribat el torn de les demandes. A més de la d'acomiadament improcedent que va presentar la setmana passada, després que Cospedal digués que la relació laboral amb l'extresorer havia acabat el 2010 i que el que li pagava era una indemnització diferida, ha afegit una denúncia contra el PP, a la direcció general de Treball, per maltractament laboral. La direcció del PP, per la seva banda, un mes després d'anunciar-ho, va presentar una demanda per vulneració del dret a l'honor, per la publicació dels apunts comptables que suposadament recullen els pagaments en negre als seus dirigents.

Mentre encara bullia tot aquest embolic, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar en una entrevista a TVE que la porta estava oberta per a noves pujades d'impostos al 2014, només 24 hores després que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, s'apressés a explicar que no s'incrementarà l'IVA, ni els impostos especials de les gasolines, en resposta a les exigències de Brussel·les, que ha tornat a demanar per enèsim cop més mesures d'austeritat per a l'Estat espanyol.

Tampoc ha estat una bona setmana per a l'empresari immobiliari Enric Reyna, que ha presentat preconcurs de creditors d'Amrey i Amrey 2002, que acumulen un passiu de 80 milions d'euros. I menys per a Catalunya Banc. El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va suspendre la subhasta de Catalunya Banc per manca d'ofertes. Només el Santander i el Popular havien presentat ofertes mínimament competitives, encara que per sota de l'esperat.

La bona notícia se l'endú el sector biotecnològic, àvid de casos d'èxit, que ja en té un més per citar. Grifols, la tercera companyia del món en la producció de fàrmacs biològics derivats del plasma, ha adquirit el 60% del capital de la biotecnològica basca Progenika Biopharma per un import de 37 milions d'euros.

I també està d'enhorabona Alimentaria. Brasil serà la propera convocatòria internacional del saló Alimentaria, que suposarà un pas decisiu en la internacionalització de la companyia, que ja disposa de fires homònimes a Lisboa i a Mèxic DF, a més de la de Barcelona.

Gas Natural Fenosa ha presentat el seu Índex d'Eficiència Energètica, en la seva vuitena edició, que reflecteix que a Catalunya, amb l'adopció de determinades mesures d'estalvi i eficiència, es podrien estalviar cada any 220 milions d'euros en els rebuts de la llum i el gas. Unes mesures que així mateix evitarien l'emissió a l'atmosfera de més de 600.000 tones de CO2. Des que es va fer el primer estudi, fa 9 anys, Catalunya ha aconseguit una millora d'un 10% en eficiència energètica, cosa que suposa un estalvi de 46 milions d'euros l'any.

En canvi, a la trobada per excel·lència del món de l'automoció, celebrada a Ginebra del 7 al 17 de març, els cotxes verds, que també garanteixen una millor eficiència energètica, han quedat en un segon pla. El sector considera que té una altra urgència i és redreçar el mercat europeu, que està en hores baixes. Per a Seat, en canvi, Europa li dóna marxa, més en concret Alemanya, on obrirà almenys 40 concessionaris més, ara ja en té 435.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.