Empreses

Inplacsa obre mercat al Senegal i a Alemanya

L'empresa, especialitzada en impressió flexogràfica, i Comexi uneixen esforços per posar en marxa la primera impressora ‘offset' més innovadora del món

En el termini de dos anys haurem de contractar 25 persones més

Inplacsa, empresa especialitzada en impressió flexogràfica de films per al sector de l'alimentació, amb seu a Cassà de la Selva, ha passat en només cinc anys de vendre exclusivament al mercat estatal a fer arribar el 60% de la seva producció a Europa –produeix unes 200 tones de film al mes. L'empresa, però, vol potenciar encara més les vendes a l'exterior. Per això en les properes setmanes ja servirà la seva primera comanda al Senegal i està en negociacions per entrar també a Alemanya. Actualment, l'àrea comercial a escala internacional d'Inplacsa la conformen diversos països, entre els quals destaquen Bèlgica, Portugal, França, Dinamarca i Holanda, i disposa de representació comercial al Benelux, països escandinaus i França. A part de la seva consolidada xarxa comercial a l'Estat espanyol, amb representants a Catalunya, Galícia, la comunitat Valenciana, Albacete, Múrcia, Navarra i Logronyo.

Inplacsa sempre “s'ha mantingut molt a prop del client per poder copsar les seves necessitats i correspondre amb la màxima eficàcia”. “Ha estat arran d'aquest vincle entre client i empresa que hem pogut percebre un canvi de tendència en el mercat, motivada, entre d'altres, per la situació econòmica i política del país però també per la integració d'una nova etapa generacional (famílies sense fills i singles, entre d'altres) amb nous hàbits de consum”, expliquen el fundador de l'empresa, Ramon Simon i Dorca, i el seu fill, Ramon Simon i Roset, actual gerent general mànager de l'empresa.

Fruit d'aquesta realitat, l'empresa Inplacsa, ha decidit apostar per la nova tecnologia offset conjuntament amb l'empresa multinacional Comexi, “amb la qual mantenim una estreta col·laboració des fa molts anys per a la constant implantació de les darreres novetats tècniques en el parc tecnològic que conforma la nostra cadena de producció”. Inplacsa i Comexi han unit esforços per la instal·lació a l'empresa de Cassà de la Selva de la primera impressora offset per a la impressió de film flexible més innovadora del món. “Aquesta nova inversió suposa un gran repte per Inplacsa. Captivats, però, per l'alta qualitat i els grans avantatges que ens proporciona aquesta nova tecnologia, estem plenament convençuts que serà el descobriment d'un nou univers de solucions per als nostres clients, que veuran en aquest nou sistema una importat reducció de costos en els seus productes i un increment en l'agilitat del servei”, assegura Simon Roset.

La màquina obre un ventall de possibilitats als departaments de màrqueting per a les cada vegada més habituals accions i campanyes per adaptar el producte a les necessitats del consumidor. Les empreses, sempre segons Simon, tendeixen cada vegada més a fer comandes més petites per poder variar més sovint els envasos dels productes per ser més atractius al consumidor. Això no era possible amb la tecnologia que hi havia fins ara, ja que s'havien de fer impressions molt més grans. Amb la nova impressora offset i tambor central es poden fer impressions en format variable tant de tiratge curt i mitjà (ideal per a promocions, llançaments de productes i marques blanques), amb una “altíssima qualitat d'impressió i repeticions exactes” i “ens permet reduir costos”. A més, la nova impressora “és cent per cent sostenible i respectuosa amb el medi ambient perquè no utilitza solvents en l'assecatge de les tintes, ja que s'asseca per electrons i la tinta queda polimeritzada”. L'acord entre Inplacsa i Comexi té una durada de dos anys, “ells hi posen la tecnologia i nosaltres, les instal·lacions”. La màquina va entrar en funcionament l'octubre passat i no esperen arribar al 100 per cent de la capacitat de la impressora –que és de 450 a 500 metres per minut– fins al juliol.

La màquina ha representat per a l'empresa adaptar les instal·lacions, en què ha destinat una inversió d'uns 300.000 euros. Actualment, l'empresa disposa d'unes instal·lacions de 12.000 metres quadrats –10.000 metres quadrats construïts– i preveu que en els propers anys haurà d'adquirir nous terrenys –comprats o llogats– per créixer i adquirir nova maquinària. Simon assegura també que si les coses van bé, en el termini d'un any i mig o dos anys, l'empresa haurà de contractar 25 persones més.

Inplacsa va néixer el 1975 de la mà de Ramon Simon i Dorca. Va començar en el món de l'embalatge plàstic amb unes instal·lacions a Cassà de la Selva de 500 m².


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inplacsa obre mercat al Senegal i a Alemanya

Publicat a