Empreses

Mango factura un 20% més i impulsa el format ‘megastore'

Mango va facturar l'any passat 1.691 milions d'euros, un 20% més que el 2011, segons ha informat aquest dimecres la firma de moda catalana, que ha concretat que el 84% del volum de negoci correspon a mercats estrangers. Durant l'any passat, Mango va obrir 197 punts de venda, 17 a Espanya i 180 a l'estranger, i va entrar per primera vegada a Myanmar i Pakistan, i aquest any preveu desembarcar a Angola, Guinea Equatorial, Mongòlia i Zimbabwe.

També continua amb els seus plans d'expansió a Europa, el mercat principal del grup, i ha impulsat el concepte megastore, basat en botigues amb una superfície d'entre 800 i 3.000 metres quadrats que integraran totes les línies del grup: Mango, H.E. by Mango, Mango Touch, Mango Kids i Mango Sport&Intimates. Aquest any, planeja obrir establiments d'aquest format a Espanya, Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Itàlia, Polònia i Rússia, entre els quals destaca la botiga més gran del continent a Munic, amb 2.300 metres quadrats, i la més gran del món a Ankara, amb més de 3.000 metres quadrats.

Una altra de les grans apostes de Mango és Amèrica del Sud, sobretot Xile i el Perú, on preveu arribar a 32 i 24 botigues respectivament; així com Sud-àfrica i Austràlia, on preveu obrir en quatre anys 40 punts de venda més en cada mercat. També formen part del pla d'expansió de la companyia l'Orient mitjà i el sud-est asiàtic, amb la previsió d'obrir 20 botigues, i els països de l'antiga Unió Soviètica, on planeja obrir 10 punts de venda.

La venda en línia va contribuir a la facturació de Mango de 2012 amb 70 milions d'euros, amb un creixement del 93%, i l'objectiu per al 2013 és tornar a doblar les vendes per aquest canal i continuar l'expansió –actualment està implantada en 46 països d'Europa, Àsia i Amèrica del Nord–, tant a través del portal d'internet propi com de concessions en portals de tot el món.

La inversió prevista del grup per a l'any 2013 és de 265 milions d'euros, destinats a noves obertures, reformes de botigues, sistemes logístics i d'informació.

Actualment, Mango contracta 12.000 treballadors a tot el món, i disposa de 2.600 punts de venda en 107 països, que preveu ampliar fins a 111 aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.