Empreses

El Sabadell ja és el sisè banc de Galícia

El Banc Sabadell ja disposa de la delejada presència al mercat de Galícia, on després de l'adquisició de Banco Gallego, tindrà una quota del 7%, cosa que el situarà en sisè lloc del rànquing d'entitats d'aquest territori, amb una xarxa de 145 oficines.

Així doncs, el Sabadell s'ha imposat als bancs portuguès Spirito Santo i al veneçolà Banesco en la subhasta que el Frob va obrir a principis d'any. El Frob ha acceptat injectar 200 milions d'euros per compensar la potencial mora que pugui generar en el futur la cartera de crèdit a pimes i l'activitat immobiliària de Banco Gallego. D'aquesta manera, el Frob no assoleix allò que havia anunciat repetidament, que aconseguiria una compensació econòmica per la venda del Banco Gallego.

El Frob mantenia el control sobre l'entitat de manera indirecta, a través del 49,85% que hi posseeix Nova Caixa Galicia Banco, entitat controlada en la seva integritat pel fons estatal, després que hi injectés 9.000 milions.

El Banco Gallego, va arribar a tenir un forat patrimonial de 130 milions d'euros, fins que l'Estat hi va injectar 80 milions, cosa que va deixar el capital negatiu de l'entitat gallega en 50 milions d'euros. Compta amb uns actius per 4.000 milions, amb uns actius ponderats per risc de 2.000 milions. Això obliga el Banc Sabadell a a fer una injecció de 220 milions per equilibrar els comptes. El propòsit del Sabadell és fer una oferta per bescanviar per accions les emissions de deute subordinat i participacions preferents del Banco Gallego. La previsió és aconseguir per aquesta via uns 150 milions de capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.