ecolasetmana

Alguna foto no és buida

Els governs català i espanyol munten reunions sense continguts. Creuament d'inversions entre Catalunya i els EUA. Per Joan Poyano

Grifols inaugura una nova planta a Califòrnia, Cisco confirma que invertirà en un centre al 22@ per desenvolupar tecnologia per a la gestió intel·ligent urbana i Oracle mostra el seu interès en el futur Centre de Dades Públiques de l'Ajuntament de BCN

Setmana de fotos de cara a la galeria. Dimecres, la que el president Mas es va fer amb els sindicats i les patronals catalanes per reactivar l'Acord Estratègic, una reunió de la qual l'única conclusió que en va sortir és que es tornaven a reunir per primera vegada en tres anys. Poca cosa concreta en podia sortir si no es podia parlar de diners, amb una pròrroga de la pròrroga dels pressupostos tot esperant que el govern estatal fixi el límit del dèficit. I Rajoy, enfrontat amb una part dels barons territorials del PP perquè vol fer una distribució asimètrica del dèficit autonòmic, també es va reunir, dijous, amb les patronals i els sindicats espanyols, amb l'únic resultat d'una altra foto amb la qual es pretén pressionar Merkel perquè baixi del burro de l'austeritat. Ui, quina por!

Però no totes les fotos són buides. Com la que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va fer a Los Angeles en la inauguració de la nova planta de la farmacèutica catalana Grifols, que ha tingut un cost de 135 milions de dòlars, que ha situat la inversió total de Grifols a Califòrnia en 700 milions de dòlars des de la seva implantació el 2003. Paral·lelament, la nord-americana Cisco Systems confirmava que invertirà 4,5 milions d'euros en el desenvolupament al districte 22@ de Barcelona, d'un centre que desenvoluparà tecnologia per a la gestió intel·ligent urbana, des dels aparcaments a la xarxa d'enllumenat públic. Oracle Corporation, d'altra banda, ha mostrat el seu interès en el futur Centre de Gestió de Dades Públiques que l'Ajuntament de Barcelona desenvoluparà a l'edifici MediaTic.

En el capítol de promoció econòmica, el conseller d'Empresa i Ocupació ha presentat el Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya 2013-2015, amb l'objectiu de “retenir, fidelitzar, consolidar i obrir-nos a nous mercats d'una manera selectiva”. I la Cambra de Comerç de Lleida ha acollit la primera d'una sèrie de reunions amb les de Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lleida, Andorra i Perpinyà per iniciar un projecte de promoció i cooperació empresarial transfronterera.

El Departament d'Economia i Coneixement i “la Caixa” han signat la renovació del conveni de col·laboració en matèria d'obra social, pel qual l'entitat financera es compromet a invertir 28,35 milions d'euros en projectes de progrés de caràcter sociocultural, assistencial i de recerca, un 1,75% més que l'any 2012. El pressupost total per a l'Obra Social a Catalunya de “la Caixa”superarà els 200 milions.

El Cercle d'Economia ha presentat el seu primer anuari, que recull l'anàlisi que fan diferents experts sobre la crisi que pateix Europa en àmbits com l'economia, la política, l'educació, la cultura, els mitjans de comunicació o la moral. Diagnòstic del seu president, Josep Piqué: Alemanya mana a Europa, però “una cosa és manar i una altra és liderar. Manar vol dir donar instruccions, posar límits, imposar vetos, fins i tot castigar els pecadors, però liderar és tenir la capacitat d'oferir un projecte compartible i compartit, que pugui integrar tothom i que, per tant, sigui inclusiu”.

Colonial ha perdut 24 milions d'euros en el primer trimestre, davant dels números vermells de 13 milions registrats per la immobiliària en el mateix període del 2012, per l'impacte comptable de la consolidació del negoci no estratègic, Asentia. El portal de descàrrega de programari Softonic va tancar el 2012 amb una facturació de 52 milions d'euros, amb un creixement del 15%.

Vueling, companyia líder del Prat, ha millorat els beneficis pels passatgers Excellent de negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.