Empreses

BASF prova un aïllament que permet estalviar fins un 35%

L'empresa multinacional química BASF porta a terme un projecte d'aïllament tèrmic a les aules del col·legi Cèsar August de Tarragona. Es tracta d'un programa pilot que té per objectiu augmentar l'estalvi i l'eficiència energètica de l'escola.

El projecte s'emmarca dins les línies d'actuació del concepte de ciutat sostenible i intel·ligent i té el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

L'estratègia d'actuació consisteix a, sense fer cap obra, només uns forats que després són segellats, injectar un producte aïllant (perles de Neopor) entre les parets de les aules.

L'aïllament tèrmic deriva en un estalvi considerable d'energia i una reducció de CO2. Els resultats obtinguts fins ara mostren una reducció energètica d'un 35%, segons una auditoria realitzada.

Erwin Rauhe, responsable de BASF al sud d'Europa, destaca que “a l'Estat espanyol hi ha un parc potencial d'11 milions d'habitatges sense cap aïllament” i no descarta que la revifada del sector de la construcció pugui passar per aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.