Empreses

arqteria

Optimitzar espais amb un preu just

Arqteria projecta reformes integrals d'espais i ofereix als clients plans de manteniment

Facturació

430.000€

Treballadors

4

Any de fundació

2008


El nom el va suggerir un client, que trobava poc comercial el de SPRM. “Arqteria. Perquè l'arquitectura la portem a les venes”, explica Sergi Fuster, a la seu que l'empresa té al centre de Gavà. És un espai petit i lluminós, presidit per un rètol que recorda a empleats i col·laboradors els valors de la companyia. “Ens importa el lideratge creatiu, la comunicació i el treball en equip, i sobretot valorem la qualitat humana dels nostres treballadors i col·laboradors”, assegura Fuster. Arqteria es dedica des del 2008 a assessorar clients que volen reformar el seu habitatge o el seu local, i ho fa tenint molt clar que la seva tasca és “ensenyar al client que es pot optimitzar l'espai amb un preu just i traient-ne el màxim rendiment”, assenyala el gerent i fundador de l'empresa.

En uns temps en què es reforma més que no pas es compra, Arqteria proposa com es pot modificar un espai com el bany o la terrassa, com es pot organitzar la il·luminació, distribuir les xarxes, fer una reforma integral, o mantenir comerços i zones comunitàries... “El nostre fort és el disseny de projectes integrals i la prescripció tècnica i facultativa, tot i que, si el client ho desitja, ens ocupem també de l'execució de les obres”, indica Fuster, que posa com a exemple de la seva feina els plans de manteniment que fan a cadenes de comerços i a comunitats de veïns. En aquest segon cas, “després d'una reforma, amb l'edifici optimitzat, proposem un pla d'accions preventives a llarg termini. Fem pedagogia perquè la gent mantingui els edificis i els espais comunitaris”, assenyala el fundador d'Arqteria.

Aquesta prevenció s'aplica també en obres a petita escala. Per exemple, si un client demana la reforma de la cambra de bany, Arqteria li oferirà un estudi previ en què s'analitzarà l'antiguitat de l'edifici, l'estructura interna i el material de la xarxa. “Si no anem al fons no reparem la causa”, afirma el gerent de l'empresa gavanenca. Arqteria també legalitza espais, com ara locals que s'han d'actualitzar o que es posen al lloguer, i un dels seus últims treballs ha estat la participació en la reforma del centre comercial Splau, a Cornellà.

Fuster, que és enginyer d'obres públiques i arquitecte tècnic, va fundar Arqteria el 2008, després d'haver treballat com a delineant; fent seguiment d'estructures de formigó; a la Diputació de Barcelona, i en una empresa d'excavacions i moviment de terres. “Aquestes experiències em van servir per saber quins valors no m'agraden, com ara treballar a preu fet 14 hores al dia.” Fuster s'ha envoltat d'un petit equip d'arquitectes, enginyers i interioristes, quatre d'ells en plantilla i cinc com a col·laboradors, i té dos joves en pràctiques.

El seu mercat és el català, tot i que l'empresa ha fet alguna incursió a Algèria, on preveu tornar. També es planteja entrar al mercat espanyol i a la Xina, on s'han instal·lat empreses catalanes, i a Santiago de Xile, on vol crear una oficina virtual a través d'un interiorista que treballa en aquesta ciutat. “Molts estudis d'arquitectura no tenen oficina tècnica. La persona que està al país fa la primera gestió i el filtre i, si cal, s'hi viatja”, explica.

Arqteria va facturar l'any passat 430.000 euros. “Sempre hem crescut, excepte el 2009, en què vam baixar i vam decidir no tenir personal propi d'obra”, explica el gerent. “Tot i això ens vam mantenir i després del 2009 hem tingut un creixement petit però constant, d'entre el 5% i el 7%.” La previsió és continuar aquest creixement i expandir-se a altres mercats.

@Arqteria es dedica a projectar reformes d'espais privats, comunitaris i comercials, i a prescriure plans de manteniment a llarg termini. També legalitza locals que canvien i, si el client ho demana, contracta l'execució de les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Optimitzar espais amb un preu just

Publicat a