Empreses

Geotics Innova climatitza un poliesportiu de Barcelona amb energia geotèrmica

L'empresa Geotics Innova, de Terrassa, està climatitzant el poliesportiu Joan Miró, un equipament municipal situat a l'Eixample de Barcelona i que es gestiona en règim de concessió, amb energia geotèrmica. Per poder dur a terme la seva instal·lació, Geotics Innova ha fet un col·lector de 3.400 metres de longitud amb 34 perforacions de 100 metres cadascuna i ha instal·lat una sala de màquines de 240 kW de potència amb dues bombes de calor geotèrmiques.

Geotics Innova ha explicat que es tracta d'una obra de gran envergadura i complicada a causa de la poca estabilitat del terreny i de la situació de l'espai en plena trama urbana de la ciutat de Barcelona. L'empresa terrassenca defensa en un comunicat que la geotèrmia és la millor opció per proporcionar a l'edifici calefacció i refrigeració,i aigua calenta sanitària, i per climatitzar l'aigua de la piscina i l'spa.

Activació a l'estiu

Al llarg d'aquest estiu s'activarà el sistema de refrigeració per climatitzar l'edifici i també s'escalfarà l'aigua sanitària i es posarà la calefacció. La totalitat de instal·lació esportiva funcionarà amb energia geotèrmica, una energia renovable “que proporciona un estalvi econòmic i mediambiental”. De fet, aquesta obra corrobora, a parer de l'empresa terrassenca, la “gran aplicabilitat de la geotèrmia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.