Empreses

Dow Chemical avisa del poc atractiu que té invertir a Espanya

Dow Chemical Ibérica ha fet públic l'informe de gestió del 2012. Les xifres de la multinacional química (que té a Tarragona les seves principals plantes de la península) són grandiloqüents, però menys.

La xifra de negoci 2012 és de 1.406 milions d'euros, inferior als 1.533 milions registrats un any abans. La companyia apunta que “tot i l'escenari de dificultat econòmica” no va aturar la inversió a l'Estat espanyol i, fins i tot, va ser superior: 43 milions d'euros invertits el 2012 i 33 milions d'euros gastats el 2011. L'ocupació, en canvi, sí es ressent de la desacceleració del negoci i la plantilla de la divisió ibèrica (que, a banda de Tarragona, té dues plantes a Navarra i una a Portugal) s'ha escurçat dels 739 treballadors als 680.

Dow avisa que el futur pot ser incert i que a l'hora d'invertir “el consell d'administració fa una anàlisi detallada dels costos de la planta i de com està la situació macroeconòmica del país”, i alerta que “no es pot negar que Espanya és menys competitiva que d'altres països europeus, entre d'altres coses degut al seu alt cost de l'energia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.