Empreses

CaixaBank obté 408 milions per Banca Cívica i Banc de València

Amb la incorporació al grup de Banca Cívica i Banc de València, CaixaBank va aconseguir al primer semestre de l'any uns guanys de 408 milions, un 146% més. L'entitat va haver de cobrir de forma anticipada l'impacte de la reclassificació dels crèdits refinançats, amb unes provisions de 540 milions. La reclassificació del crèdit refinançat ha fet que la morositat hagi passat del 9,75% al 11,17%, amb una cobertura del 66%. Al respecte de la morositat, Joan Maria Nin, director general del banc, va considerar en la presentació de resultats que “la morositat al sistema s'està estabilitzant, i baixa la premorositat.”

Nin va remarcar que en la integració de les entitats esmentades les sinergies s'han desviat a l'alça de les previsions inicials, i el 2015 s'elevaran fins als 682 milions, quan en principi s'havien calculat en 625 milions. Nin va voler fer esment especial al creixement de l'entitat: “Passem del 10% de quota de mercat a un 15%, i de 10 milions de clients a 13,8 milions.” El volum de negoci va créixer un 2,4% en el període, fins als 526.552 milions.

Qüestionat sobre si és arribat el moment de fer rajar més el crèdit a la pime, Nin va explicar que “nosaltres necessitem donar crèdits, perquè hi hagi negoci, però el problema és que la pime està més atenta al refinançament i la reestructuració que a la nova inversió.” Amb tot, va afegir ”és innegable que hem estat proactius: en els darrers dotze mesos, hem concedit 82.550 milions en crèdits, amb més d'1,1 milions d'operacions formalitzades.” La solvència de l'entitat ha millorat fins l'11,6%, i la liquiditat també ha augmentat, fins 64.604 milions d'euros.

Sobre si CaixaBank continuarà augmentant el perímetre, Joan Maria Nin va haver de concedir que CaixaBank examinarà les ofertes d'adquisició de Catalunya Banc i NCG un cop el FROB en reactivi la venda. “Ens ho mirarem, i en principi no hi ha cap prejudici de partida respecte de Catalunya o Galícia”, va declarar el director general de CaixaBank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.