Empreses

com. paperera

Comercial Paperera aposta amb forçaper la llengua catalana

L'empresa aposta pel producte de proximitat elaborat aquí o a la resta de l'Estat espanyol i promociona el material reciclat i ecològic

L'empresa ha mantingut la totalitat de la plantilla malgrat la crisi econòmica

Catàlegs generals, manuals, retolació, atenció al client, pàgina web i marxandatge i publicitat, tot únicament i exclusivament en català. L'empresa Comercial Paperera, dedicada a la venda i distribució de material d'oficina des de fa 30 anys, sempre ha utilitzat la llengua catalana per a la comunicació, tant interna com externa, en totes les seves vessants. “Som el primer negoci de material d'oficina que va fer el catàleg de productes íntegrament en català”, assegura la gerent de Comercial Paperera, Roser Ventura. Un exemple més de la dedicació de la companyia per promocionar la llengua. Aquest esforç és la raó per la qual Comercial Paperera va ser guardonada amb el Premi Pime a la Qualitat Lingüística 2013, que destaca l'ús del català a les empreses com a eina d'integració i innovació.

L'ús de la llengua catalana està estretament relacionat amb la filosofia de treball de la companyia: apostar per la proximitat. Comercial Paperera limita el seu radi de distribució a l'àmbit local. L'empresa està present a la demarcació de Girona i les comarques d'Osona, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, amb una cartera de 13.000 clients. Tot i així, també envia comandes a altres poblacions de Catalunya on els clients tenen centres. D'altra banda, Comercial Paperera té una botiga oberta al públic al costat mateix del magatzem, que consta de 2.000 m² i que disposa d'un estoc permanent de més de 2.000 referències.

Aquest paràmetre de proximitat de la distribució també s'aplica en l'aprovisionament d'estoc. “Tot ho comprem al mercat estatal”, diu Roser Ventura. I és que, malgrat que bona part dels productes que distribueix l'empresa són de marques d'origen estranger, Comercial Paperera compra a les fàbriques localitzades i establertes a l'Estat espanyol. D'aquesta manera, “la feina es queda aquí”, segons assegura el director de la companyia familiar, Esteve Valentí. “Podríem comprar el paper a la Xina o al Brasil i ens sortiria més barat, però decidim adquirir-lo a Capellades perquè la incidència que té en el treball aquí és molt important”, remarca.

AFRONTANT LA CRISI.

Com les altres empreses del sector, Comercial Paperera ha experimentat una caiguda de les vendes a causa de la crisi. “Arriba un punt en què ja s'ha retallat en les despeses de llum, aigua i plantilla i els clients decideixen reduir el material d'oficina”, diu Valentí. Tot i així, el descens ha estat compensat amb nous clients de dimensió més petita. “El client individual representa un percentatge reduït, però està augmentant”, assegura Valentí. “Ara tenim més demanda de pimes i micropimes”, hi afegeix. D'altra banda, Comercial Paperera pot presumir d'haver mantingut la totalitat de plantilla des que va irrompre la crisi, l'any 2008.

RESPECTUÓS AMB EL MEDI.

Una altra de les característiques de Comercial Paperera és la preocupació pel medi ambient. Es tracta de l'empresa de material d'oficina amb més productes donats d'alta al portal Xarxa Compra Reciclat de l'Agència Catalana de Residus. La companyia disposa d'una secció, anomenada Ecopaperera, dedicada a productes reciclats i ecològics, que representa el 5% de la gamma de productes.

FACTURACIÓ

3,8 M€

TREBALLADORS

20

ANY DE FUNDACIÓ

1964

Comercial Paperera va néixer el 1964 dedicada a la venda de material d'embalatge per al comerç i la indústria. El 1983, però, a causa d'un canvi de tendència en el sector, es va especialitzar en la venda i distribució de material d'oficina, un model de negoci adoptat d'Europa i els Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comercial Paperera, defensora de la llengua catalana

Publicat a