ecolasetmana

Liquidant algun deute

El govern català promet pagar als ajuntaments abans de final d'any i prorroga fins al 2014 l'escapçada de les nòmines.

Perill remot: les obres de BCN World poden quedar inacabades si mentrestant Catalunya aconsegueix la independència i la Comissió Europea manté el discurs que, en aquest supòsit, deixaria d'estar a la UE.

La vicepresidenta, Joana Ortega, ha promès que abans de final d'any la Generalitat haurà pagat 600 milions d'euros que deu als ajuntaments catalans, que sortiran del fons de liquiditat autonòmica (FLA), que cobra interessos, però més baixos dels que el govern català hauria d'oferir en els mercats internacionals si volgués tornar a emetre deute públic. Els que hauran de continuar esperant que tornin els temps en què cobraven dues pagues extres a l'any són els treballadors de la Generalitat, ja que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja ha anunciat que el 2014 també els farà la retallada.

Pitjor ho tenen els 4.000 treballadors de Panrico, als quals l'empresa ha comunicat que els suspèn el pagament de nòmines per prioritzar el pagament als proveïdors i així no posar en perill l'activitat. La panificadora hi afegeix que continuarà aplicant el pla d'ajustos, o sigui, que s'engruixirà la llista de gent sense feina, per a la qual el govern català ha anunciat que prepara nous programes d'ocupació que poden beneficiar més de 418.000 persones i als quals destinarà 169 milions d'euros quan tingui disponibilitat pressupostària. Sempre queda l'alternativa de fer-se autònom, figura que vol potenciar la nova llei d'emprenedors que el Congrés dels Diputats ha aprovat amb els vots del PP i CiU, amb un augment de les desgravacions per reinversió i beneficis fiscals per als business angels que hi inverteixin.

Demanar feina als casinos de Madrid no és una opció a curt termini, ja que els d'Eurovegas continuen desapareguts en espera que Mariano Rajoy decideixi canviar les lleis contra el tabac. La competència tarragonina de BCN World, en canvi, ha explicat els seus plans d'obrir el primer complex el 2016. Perill remot: les obres poden quedar inacabades si mentrestant Catalunya aconsegueix la independència i la Comissió Europea manté el discurs que, en aquest supòsit, deixaria d'estar a la UE, ja que el conseller delegat de Veremonte i president de BCN World, Xavier Adserà, diu que això darrer és una línia vermella per als inversors.

Per a obra abandonada i ruïnosa, l'antiga seu de Telefónica a Barcelona, que el jutjat que tramita el concurs de creditors de Cerep Investment ha posat a la venda per 56 milions d'euros. Surt per un preu que representa el 30% del valor de taxació i el 24% del que Cerep va pagar el 2007 per l'immoble, però el jutjat vol fer caixa abans que els lladres –que ja s'han endut tot el coure– no hi deixin ni una rajola.

Gas Natural ha firmat un contracte de subministrament amb el consorci Shah Deniz pel qual la companyia catalana rebrà a partir del 2019, i durant 25 anys, mil milions de metres cúbics anuals de gas natural de l'Azerbaidjan.

L'hospitalització per una hemorràgia cerebral de Josep Piqué –dimissionari president del Cercle d'Economia i que va deixar la presidència de Vueling després que la comprés IAG– ha fet ajornar el seu nomenament com a conseller delegat del grup constructor i d'infraestructures OHL. Rodrigo Rato, expresident de Bankia i imputat per la seva gestió, s'ha reincorporat al consell assessor internacional de Banco Santander, del qual va deixar de formar part per dirigir l'entitat ara nacionalitzada.

Jussactiu, presidida per Josep González, acompanyat pel membre del consell assessor Joan Font, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), presidida per Enric Ticó, han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de treballar conjuntament per la promoció turística al Pallars Jussà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.