Empreses

Gestingral, un suport per als emprenedors

L'assessoria de Vilanova i la Geltrú planta cara a la crisi especialitzant-se a ajudar les persones que volen crear una nova empresa

L'èxit o el fracàs d'una nova empresa depèn moltes vegades de l'orientació inicial

Assessorar i acompanyar les empreses en tot allò que puguin necessitar per desenvolupar els seus objectius. Aquesta és la principal missió de Gestingral, una assessoria que va néixer el 1989 a Vilanova i la Geltrú per omplir el buit comptable i fiscal que existia llavors en l'àmbit de les petites i mitjanes empreses. Amb els anys, el negoci ha anat creixent i de l'assessoria originària en depenen ara una consultoria, un despatx d'advocats i un departament d'assegurances, la qual cosa li permet donar un servei integral als seus clients. Gestingral Grup atén tant empreses com particulars i ara treballa per refermar-se com a assessoria de referència per als emprenedors, als quals ofereix una primera orientació de forma gratuïta. “Jo també vaig emprendre ara fa 24 anys i m'agrada ajudar les persones que se la juguen i donen un pas endavant per fer realitat el seu projecte”, afirma Amadeu Pujol, director general i cofundador de Gestingral Grup.

De fet, les altes d'autònoms i de noves empreses són les que estan donant oxigen a l'assessoria en l'actual context de crisi, ja que en certa manera compensen la baixada d'activitat derivada del tancament d'empreses. “Els treballadors que passen a ser empresaris necessiten una visió global del seu negoci que nosaltres els hi podem oferir i, a més, estem molt al cas des del primer moment de les novetats relacionades amb l'emprenedoria, com ara les que introdueix la llei de suport a l'emprenedor”, manté Pujol. Gestingral preveu iniciar en breu una campanya de formació gratuïta per a les persones que vulguin tirar endavant un projecte, amb l'objectiu de donar resposta als seus primers dubtes. La idea és fer sessions de dues hores per a grups petits, que si cal es podran complementar amb l'orientació gratuïta inicial que l'assessoria ja dóna a nivell individual.

Tot i haver fixat la mirada en els emprenedors, el 70% de la facturació de Gestingral es deriva de l'assessorament a empreses, majoritàriament del Garraf i el Baix Penedès, mentre que el 30% restant prové dels serveis a particulars. El grup ofereix a les pimes assessorament fiscal, laboral, mercantil, financer i comptable –en aquest cas, pot gestionar els seus comptes o bé atendre consultes puntuals–, però també serveis de gestió i consultoria empresarial. A més, les pot assessorar en l'àmbit jurídic, de les assegurances i de l'administració patrimonial, igual que als particulars, que recorren a Gestingral sobretot en el moment de fer la declaració de la renda i quan tenen alguna dificultat per relacionar-se amb l'administració.

El grup, que té divuit empleats, va facturar 700.000 euros l'any passat, un 7% menys que al 2011, però enguany la previsió és créixer un 1% per la via dels emprenedors. “La crisi ens ha suposat més feina i menys facturació, a banda d'un endarreriment en el cobrament de les quotes; hi ha clients de tota la vida que no et poden pagar, però hem decidit seguir donant-los suport fins allà on ens ho permet la tresoreria”, diu Pujol. Gestingral també està donant un cop de mà als afectats per les preferents i enguany els ha fet la declaració a un preu reduït. “Ho fem per indignació, ja que bàsicament són persones grans i jubilats que s'han trobat que se l'havien de fer ells mateixos perquè Hisenda no els facilitava l'esborrany”, comenta. L'assessoria, d'altra banda, ofereix als clients l'opció de pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. Tot i ser un procediment farragós, per a Pujol val la pena: “Els diners van a parar a la hisenda espanyola, però és una manera de demostrar que hi ha gent disposada a passar un rosari per pagar els impostos aquí; crec que Catalunya ha de fer un pas endavant perquè la situació política és irreversible, i aquesta és la nostra manera de col·laborar.”

La proximitat i el llenguatge planer, fets diferencials

Amadeu Pujol s'ha guanyat tot el que té a pols. De ben jove va començar a treballar en una empresa d'aparells d'aire condicionat i als 22 anys va desembarcar en el sector bancari, que acabaria deixant per crear l'assessoria. Com ell diu, però, el “motoret” que té a dins el manté sempre actiu i, fins i tot, el va fer entrar en política (va ser regidor de CiU a Vilanova). Ara és el president de la delegació al Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona i la seva experiència és al servei dels clients de Gestingral. “Sóc empresari, com ells, i sé les dificultats que tenen i les solucions que se'ls poden donar; la proximitat amb el client i el llenguatge planer que utilitzem són els nostres fets diferencials”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gestingral, un suport per als emprenedors

Publicat a