Empreses

Quan Nintendo truca a la teva porta

Dolores Entertainment exporta els seus videojocs dissenyats per a telèfons mòbils cap als dispositius de les consoles i les tauletes

Hem signat un acord amb una firma russa que vol distribuir tres dels nostres productes

L'empresa Dolores Entertainment ha fet el salt perquè els seus videojocs siguin compatibles per a les consoles, ja que Nintendo es va interessar per un dels seus productes. El fundador de l'empresa, Daniel Navarro, explica que ja feia temps que la companyia japonesa anava al darrere del seu joc Ice Cream Surfer, on un nen apareix volant sobre un gelat de tres boles lluitant contra un exèrcit de verdures. El mercat xinès i japonès és on han tingut més vendes d'aquest joc. Per a Navarro el format colorista i no violent del joc s'adiu amb l'estètica i els valors de la companyia, que fomenta jocs sense escenes de sang i fetge. L'empresa té l'encàrrec per 2014 de fer-lo accessible a la consola WIIU i dissenyar-ne un altre amb els mateixos personatges però amb una temàtica diferent.

L'emprenedor mataroní va crear amb 27 anys la seva empresa de videojocs i aplicacions després de treballar a Madrid en una empresa del sector. Amb una inversió inicial de 25.000 euros va engegar el negoci. El seu primer joc va ser Spanish Chiringuito, i recorda que tot i ser senzill i fet amb un baix pressupost, va tenir molt bona acollida.

la REVOLUCIÓ APPLE.

La creació de l'empresa coincidint amb els inicis de la invasió dels Iphone al mercat ha suposat un gran revulsiu. Navarro explica que fins aleshores s'havia de buscar distribuïdors a cada país a qui vendre els videojocs, que s'enduien part dels beneficis de la feina feta. En canvi, l'aparició de la multinacional Apple ha facilitat la feina als proveïdors de videojocs com ell i una revolució del mercat. “El cost ara s'ha reduït i surten moltes empreses que fan aplicacions, amb el perill que esclati tot com va passar amb la bombolla de les punt.com, quan tothom feia webs”, alerta.

La companyia va tancar el 2012 amb una facturació de 140.000 euros que preveu augmentar amb la sortida al mercat d'aquests nous productes per a videoconsoles i tauletes. Segons explica Navarro el seu pla d'empresa preveia avançar cap a aquests dispositius, videoconsoles i tauletes, en els propers anys, però ja s'hi han vist abocats per la transformació rapidíssima del sector.

Dolores Entertainment ha tret al mercat 17 productes propis i per a tercers des que es va crear el 2010. Entre les aplicacions hi ha les que van idear del Club Super3 i del programa televisiu Pasapalabra. Dels videojocs elaborats per la companyia Daniel Navarro en destaca L-Fun45. Segons explica aquest és un videojoc musical que va rebre una subvenció del ministeri de Cultura i va guanyar el segon premi al millor joc musical per a smartphones el 2011 de la crítica anglesa. Tot i això reconeix que comercialment no va acabar de funcionar per la dificultat de trobar els grups musicals que posen música al joc.

Altres productes de l'empresa, com el joc ¿Dónde está mi sobre?, en que es fa una paròdia del president del govern espanyol Mariano Rajoy i el cas Bárcenas, han estat un èxit de descàrregues, per a sorpresa dels mateixos autors. Navarro assegura que no es podien imaginar el ressò que va tenir, amb més 140.000 descàrregues, ja que el van fer a corre-cuita i amb l'única pretensió de fer una “crítica artística”.

traducció al rus.

De tots els productes que han creat se n'han fet versions en anglès, espanyol i japonès. Segons explica el director de l'empresa un dels objectius que s'han fixat és la traducció al rus dels seus productes, ja que aquest és un mercat on volen créixer. “Hem signat un contracte amb una empresa russa que vol distribuir tres dels nostres productes al seu país, ampliant d'aquesta manera els idiomes en què publiquem.”

Per tirar endavant aquests plans d'expansió i nous productes al mercat, Dolores Entertainment busca inversors i tirar endavant un pla de refinançament de 400.000 euros. Des dels seus inicis treballen en un joc que han batejat amb el nom de Pig rider i els interessa fer-ne una nova versió perquè hi ha empreses japoneses i coreanes interessades, com NGMoco, GameVil o la coneguda plataforma Line.

L'empresa, que va ser de les primeres a instal·lar-se a la incubadora del Tecnocampus de Mataró, esgota els tres anys de permanència i està a punt per traslladar-se a Granollers. Segons explica el seu fundador, la ubicació que tindran a la fàbrica Roca Umbert permetrà mantenir la relació amb d'altres empreses, tal i com li ha tingut aquests anys al parc tecnològic. Això li ha permès portar a terme alguns projectes conjunts amb d'altres emprenedors. El nom de Dolores Entertaintment no és casual, ja que pretén “treure el mal de cap” a les empreses que no es veuen amb cor de fer una aplicació, perquè ho deixi a les seves mans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ideant jocs per a la Nintendo

Publicat a