Empreses

Les operacions financeres fan doblar els resultats del Sabadell respecte del 2012

Banc Sabadell ha confirmat en el tercer trimestre la bona evolució que ha experimentat al llarg del 2013, amb uns 186,1 milions de benefici -el doble que el mateix període de l'any passat-, que s'expliquen en bona part pels resultats de les operacions financeres, que han contribuït a millorar el marge brut, del 39,9%, factor que s'ha combinat amb unes provisions menors, 1.334,3 milions, un 38,5% menys.

El director financer del grup, Tomás Varela, va reconèixer en la presentació de resultats que les operacions financeres havien assolit “nivells extraordinaris, amb una part significativa en la gestió de la cartera de deute, a més de l'operativa de derivats, la recompra de títols propis i la inversió en renda variable.” Les operacions financeres van oferir 1.227 milions, un 237,4% més que fa un any.

D'altra banda, el director general de l'entitat, Jaume Guardiola, va reconèixer que la divisió immobiliària del grup, Solvia, està al mercat. En concret, Guardiola va reconèixer, respecte de la possible venda de la filial, que “és una possibilitat que estem considerant. La nostra intenció inicial era construir una franquícia forta, però el cert és que hi ha interès al mercat, i cal analitzar-ho.” L'entitat, que cal recordar que fa poc va fer una ampliació de capital per 1.383 milions, ha assolit una sòlida solvència, amb un core capital que ja s'eleva fins a l'11,4%. Una certa preocupació genera la morositat, del 12,61%, motivada per la reclassificació del refinançament de crèdits.

Jaume Guardiola va avançar les línies mestres del pla de negoci pels pròxims anys, en què en una primera fase es posarà l'accent en aspectes com la reducció de costos dels dipòsits i guanyar quota de mercat, mentre que en la segona hom compta a millorar marges per una pujada del preu del diner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.