Empreses

Banca Cívica i Banc de València fan guanyar un 164,5% més a Caixa Bank

La integració comptable de Banca Cívica i Banc de València explica en bona part que Caixa Bank hagi assolit un benefici de 458 milions en el tercer trimestre, un 164,5% per damunt del registre de fa un any.

Amb aquesta suma, Caixa Bank aconsegueix una posició de mercat prou sòlida, amb gairebé 14 milions de clients, que li donen en el segment de particulars una quota del 27%. Els recursos totals de clients han assolit fins al tercer trimestre 299.332 milions, amb un augment durant aquests mesos de 8.404 milions, un 2,9% més.

Segons va indicar el vicepresident i conseller delegat de Caixa Bank, Joan Maria Nin, “aquesta ràtio de 27 de cada 100 clients a Espanya pot créixer, perquè la distribució no és homogènia per territoris”. Va exhibir la fortalesa del banc en les 386.300 nòmines captades en nou mesos. A l'activitat bancària s'hi han sumat els ingressos de les participades per obtenir un marge brut de 5.276 milions, un 2,6% més respecte del mateix període de l'any anterior. També millora el marge d'interessos, que arriba als 2.936 milions, un 3,2% més.

La solvència ha continuat millorant, fins al 12,5% de core capital en termes de Basilea II (un 11,8% en Basilea III). També és folgada la posició de liquiditat, de 66.289 milions d'euros.

La morositat, d'un 11,40%, per sota de la mitjana del sector (12,12%), ha quedat determinada per la nova classificació de les operacions refinançades.

Quan se li va preguntar sobre el pròxim stress test de la banca europea, Nin va considerar: “Serà un pas endavant cap a la unió bancària, i esperem que el nivell d'exigència que va haver de suportar la banca espanyola en l'auditoria anterior sigui per a tots.”

Finalment, Joan Maria Nin va vaticinar que “es crearan llocs de treball a mesura que es vagi guanyant competitivitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.