Empreses

Enviar dades amb seguretat des del núvol

Tranxfer ofereix una plataforma tecnològica per enviar fitxers grans amb confidencialitat

Un contracte garanteix la seguretat i s'estableixen penalitzacions

L'empresa emergent Tranxfer ha presentat aquest any la seva plataforma tecnològica per a la transferència i enviament de fitxers grans a través del núvol, o cloud computing, de manera confidencial i segura i sense haver de descarregar cap programari. Així ho explica el CEO de l'empresa, Àngel Márquez, que afegeix que aquest nou producte és una alternativa a les conegudes Dropbox o Yousendit, amb la particularitat que té un sistema patentat que emmagatzema els historials d'enviament dels usuaris i permet així crear un canal doble pel que fa a seguretat. La nova eina permets als usuaris compartir dades tant dins de la companyia com amb companyies externes, com socis, clients o proveïdors, mentre es controla i s'elimina els risc de filtracions. Per enviar un document, qui l'envia ha de facilitar un número de mòbil per al receptor, el qual rep un missatge amb l'enllaç per a la descàrrega i un codi d'autorització al mòbil.

Segons Marquez, el producte està dirigit a empreses que tinguin grans volums d'informació confidencial i es comuniquin constantment amb usuaris fora de les seves xarxes, com poden ser bancs, assessories, operadores de telefonia o gabinets d'advocats. “Un dels trets diferencials de Tranxfer és que té estàndards de seguretat, i que un contracte garanteix la confidencialitat i, en cas de que hi hagi una esquerda en el funcionament, s'estableixen penalitzacions”, afegeix Márquez.

En el seu primer any, el 2013, la companyia ha previst arribar a una facturació de prop de 300.000 euros, i calcula apropar-se als dos milions d'euros el 2015. Bona part d'aquest impuls preveu realitzar-lo gràcies al fet de treballar amb grans companyies i institucions dels Estats Units i intentant que aquest mercat sigui un 80% del seu total al 2015. Segons reconeix Márquez, el 2014 el mercat exterior serà prioritari: “Prendre posicions en el mercat nord-americà i a la Gran Bretanya és important.”

La nova empresa és un dels projectes d'incubació nascuts i finançats a través d'ISIS, una plataforma inversora creada per desenvolupar i finançar l'I+D dels projectes sorgits des de Nubalia, empresa especialitzada en cloud computing, de la que Márquez és també director general i en la qual, segons explica “es fa molta incubació”.

Nubalia té com a principal objectiu guiar les empreses en el sector de la comunicació i el núvol, i treballa actualment amb les tres grans plataformes proveïdores, que són Microsoft, Google i Salesforce.Des de Nubalia s'ha fet el que Marquez defineix com a “evangelització”, que és donar a conèixer i ajudar les empreses a entrar en el món del treball en el núvol: “Les petites i mitjanes empreses estan entrant en una fase d'exploració de la tecnologia que es pot desenvolupar des del núvol i de com ser més competitius.” Precisament, d'aquestes idees que els clients necessitaven i demanaven és d'on surten projectes com Tranxfer: “Les idees les transformàvem en solucions, i anàvem fent créixer els projectes i es convertien en productes”.

La idea dels responsables de Nubalia és invertir cada any en un màxim de quatre empreses de creació recent. Totes les empreses emergents que impulsen són dels sectors de la informàtica en núvol, macrodades, intel·ligència artificial i social business i s'incuben en el laboratori d' idees de Nubalia. Aquest és també el cas de l'empresa de programari Neksos, que identifica i segmenta la informació que circula a la xarxa sobre clients d'empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Enviar dades amb seguretat des del núvol

Publicat a