ecolasetmana

Manifest i declaració

La construcció reclama més inversió pública i Bárcenas declara que a totes les seus del PP arribaven morterades en B.

Qatar veu el futur de Colonial millor que el del Barça a la Champions, i ha entrat en el capital de la immobiliària amb una participació del 3,78%, valorada en 19,3 milions d'euros, segons els actuals preus del mercat. El fons sobirà de Qatar ha comprat gran part dels títols venuts per Goldman Sachs, entitat que s'ha desfet del 5% que li quedava.

Associacions empresarials i sindicats van firmar dimecres el manifest Sortir de la crisi amb la construcció, que faran arribar a les d'administracions públiques per subratllar el delicat moment que passa aquesta activitat. El pla de rescat que es demana xifra en 7.200 milions d'euros les inversions en obra pública que s'haurien de fer a Catalunya en el període 2014-2016, quantitat que permetria la creació de 110.000 llocs de treball. També demana una millora del tracte fiscal en les obres de rehabilitació, per impulsar el sector i evitar que més empreses es passin a l'economia submergida.

Una economia en què neda fa anys el PP, segons el seu extresorer Luis Bárcenas, que dijous va declarar a l'Audiencia Nacional que va heretar la caixa B del partit quan el seu predecessor, Rosendo Naseiro, va ser detingut per finançament il·legal i que “hi havia caixes B en totes les províncies i regions”.

La multinacional de la impressió HP va anunciar dijous que la seu mundial del seu negoci d'impressió en 3D se situarà a l'actual centre de desenvolupament de Sant Cugat del Vallès, on treballen unes 2.000 persones. Qatar veu el futur de Colonial millor que el del Barça a la Champions, i ha entrat en el capital de la immobiliària amb una participació del 3,78%, valorada en 19,3 milions d'euros, segons els actuals preus del mercat. El fons sobirà de Qatar ha comprat gran part dels títols venuts per Goldman Sachs, entitat que s'ha desfet del 5% que li quedava.

Més inversió estrangera. Si l'expresident de Microsoft, Bill Gates, ha posat quartos en la construcció comprant accions de FCC, el seu exsoci Paul Allen ha invertit 30 milions d'euros a Scytil, empresa catalana especialitzada en tecnologia electoral.

El consell d'administració de “la Caixa”va aprovar dijous proposar a la pròxima assemblea la transformació de l'entitat en fundació bancària, en el marc d'un procés de reorganització del grup que implicarà el traspàs a favor de Criteria CaixaHolding–íntegrament participada per “la Caixa”– de la participació a CaixaBank. L'endemà, feia junta d'accionistes Gas Natural Fenosa, amb aprovació dels comptes de l'any passat: 1.445 milions de guanys. El president, Salvador Gabarró, i el conseller delegat, Rafael Vilaseca, van dir que s'ha aconseguit aquest resultat gràcies al negoci internacional, ja que a Espanya la reforma energètica li va costar 455 milions.

El grup Basf a Espanya va tancar el 2013 amb unes vendes de 1.100 milions d'euros, un 3% més que l'any anterior, malgrat el descens de preus.

Un estudi d'IESE i VidaCaixa sobre les pensions en les dones assenyala que la pensió mitjana d'aquestes és un 38% inferior a la dels homes, com a conseqüència que el salarí femení és de mitjana un 77% del masculí i que les dones treballen menys anys que els homes.

El president de Vueling, Álex Cruz, va afirmar dimecres que a l'àrea que té assignada a l'aeroport del Prat, a la terminal T1, on tenen base 50 avions de la companyia, atesa l'evolució prevista del trànsit aeri, l'any vinent no en tindran prou. L'avís arriba quan, per primera vegada des de gener de 2012, al març es va registrar a El Prat un augment interanual de passatgers en els vols entre Barcelona i altres ciutats espanyoles. L'aerolínia israeliana Arkia va anunciar dijous la posada en marxa de vols directes entre Tel-Aviv i l'aeroport de Lleida-Alguaire, amb l'objectiu de trobar noves destinacions de vacances per al mercat israelià.

La Universitat de Barcelona i el Grup Planeta van firmar dimecres l'acord per posar en marxa el Centro Universitario Internacional de Barcelona (UNIBA) com a centre d'ensenyament no presencial adscrit a la UB.

L'Institut d'Economia de Barcelona (IEB) ha fet balanç de la seva activitat en els sis anys. Després de duplicar els projectes competitius, els seminaris propis i els doctorands, aquesta institució de recerca, suma a la UB al seu patronat.

Els organitzadors de les fires Maqpaper i Ecoenergètic asseguren que la doble mostra celebrada aquesta setmana a Igualada ha permès establir un bon nombre de contactes empresarials en els rams de la indústria del paper i de l'estalvi i l'eficiència energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.