ecolasetmana

Si la por és això,que duri

El sector industrial català rep la inversió de capital estranger més alta des de 2005 i absorbeix el 52% del que aterra a l'estat.

Mentre a Catalunya les inversions s'han destinat a sectors industrials i a serveis avançats en tecnologia, a l'estat es tendeix a recuperar el caduc model industrial d'època precrisi

Oh! Benvinguts, passeu, passeu.

de les tristors en farem fum.

A casa meva és casa vostra”, cantava Jaume Sisa per explicar que “qualsevol nit pot sortir el sol”. La indústria catalana també obre portes i finestres per acollir hostes i, de passada, per veure sortir el sol perquè, segons un informe de conjuntura econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, el sector industrial del país s'ha convertit en un imant d'atraure diners. En concret, l'any 2013 la indústria catalana va rebre 1.365 milions d'euros en inversions estrangeres, la quantitat més alta des de l'any 2005. Aquesta xifra representa que Catalunya va absorbir el 52% de les inversions que des d'arreu del món tenien per destí el sector industrial de l'Estat espanyol.

En aquest sentit, la Cambra ha desgranat la inversió tant a Catalunya com a l'Estat espanyol i l'anàlisi destaca que, mentre a Catalunya les inversions s'han destinat a sectors industrials i a serveis avançats en tecnologia, a l'estat es tendeix a recuperar el caduc model industrial d'època precrisi, un model sustentat en les activitats recreatives i immobiliàries. L'informe situa la Comunitat de Madrid com la segona regió que va rebre més inversió estrangera en la indústria (916 milions d'euros).

“El comportament positiu que ha registrat la inversió estrangera en el sector manufacturer a Catalunya per quart any consecutiu és indicatiu que el sector està guanyant atractiu”, sosté la Cambra. El seu president, Miquel Valls, destaca que aquestes dades i les inversions que està rebent Catalunya en sectors lligats a la tecnologia revelen “un canvi en el patró de creixement” que, en canvi, “no s'aprecia a la resta d'Espanya”.

També ha estat la Cambra de Comerç de Barcelona qui ha revisat a l'alça les seves previsions de creixement de l'economia catalana per a aquest any. Estima que el PIB augmentarà un 1,2% -a l'octubre havia fet un pronòstic que no superava el 0,4%- i per al 2015 augura que el creixement serà de l'1,5%. “Hi ha senyals que la recuperació està en marxa”, ha manifestat Valls, que subratlla que les exportacions seguiran sent el motor del creixement -amb augments previstos del 5,9% el 2014 i del 5,6% el 2015-, però acompanyades ja d'un augment de la inversió productiva i de la millora del consum privat.

L'Estat espanyol recupera competitivitat gràcies a les mesures d'ajustament, la sortida de la recessió i, especialment, a l'escapçada generalitzada aplicada als salaris. És la conclusió que manifesta l'escola de negocis suïssa IMD en el seu informe anual sobre els 60 estats més competitius, un informe que fa avançar l'Estat espanyol des del lloc 45 fins al 39.

Aquesta també ha estat la setmana que ha portat canvis a “La Caixa”. L'assemblea general ha donat el vistiplau per a la transformació de l'entitat en fundació bancària, d'acord amb la llei de caixes. Es tanca així una altra etapa de la història de l'entitat. “La Caixa” va traslladar primer el negoci financer a CaixaBank i ara s'ha transformat en Fundació Bancària La Caixa, que després de l'estiu ja assumirà directament la gestió dels projectes d'obra social. Tindrà un patronat més reduït i un patrimoni i uns recursos superiors als 15.000 milions, que la convertiran en una de les primeres fundacions d'Europa.

Després de 13 edicions fent-se a París, la fira més important de la roba texana s'ha dut a terme al recinte firal de Montjuïc. El saló Denim by Première Vision ha estat escenari ideal per a un sector que no deixa d'innovar i que fins i tot ha inventat uns texans anticel·lulítics. Mentrestant, el president de Pimec, Josep González, ha confirmat que optarà a la renovació del càrrec en les eleccions que la patronal catalana ha convocat per al pròxim 17 de juny.

El Banc Sabadell i Zurich han arribat a un acord per fer que l'asseguradora gestioni tota l'activitat d'assegurances del banc.

Only-apartments (reserva on line d'apartaments turístics) prepara la seva incorporació al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), amb l'objectiu d'expandir negoci a Amèrica i Àsia. En aquest terreny, les pernoctacions hoteleres a Catalunya van créixer un 15,5% a l'abril, coincidint amb la Setmana Santa. L'estada mitjana va ser de 2,74 nits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.