Emprenedors

L'aposta es fa xarxa social amb Dareyoo

Els fundadors de la plataforma de juguesques preveuen arribar a un volum d'usuaris de 60.000 persones en el primer any d'existència

De Twitter, Facebook o Whatsapp hem agafat el que funciona i creiem que encaixa

Segons els seus impulsors, darrere Dareyoo hi ha un cas paradigmàtic d'emprenedoria. Un noi amb una idea -crear una plataforma on traslladar les apostes que tradicionalment s'havien fet al bar- li explica la idea a un amic, que l'anima a tirar-la endavant i s'ofereix a acompanyar-lo. Els dos, amb formació en informàtica i en màrqueting respectivament, i sense res més que una idea sota el braç, emprenen el camí per desenvolupar el projecte des de zero. Aquest és l'inici de la història de Dareyoo, que arriba ara a un punt crucial amb l'entrada en funcionament de la plataforma.

D'aquests primers passos, el més important, segons els dos nois, Eric Marcos i Josep Comas, es va donar quan, en una xerrada sobre emprenedoria on participaven com a oients i arran d'una pregunta que van fer, un altre dels assistents a l'acte es va interessar pel projecte. Havia estat directiu d'una casa d'apostes online, de manera que coneixia el sector. I, en escoltar la idea, es va decidir a invertir-hi. Però aquest àngel inversor no ha aportat únicament finançament, sinó que també ha ajudat a perfilar el projecte.

Les característiques.

Dareyoo, que tindrà versions per a mòbils intel·ligents a més de la web, és un lloc on apostar, però, més enllà d'aquesta característica principal no té gaire a veure amb les cases d'apostes que han proliferat als darrers anys a internet. Marcos era usuari d'aquestes, però en va detectar alguns aspectes que, segons la seva opinió, podien millorar. Bàsicament, es tractava de fer una plataforma on l'usuari tingués un paper més actiu.

Així, la principal diferència entre el funcionament de Dareyoo i el de les grans cases d'apostes és el fet que, en aquest cas, és el mateix usuari qui defineix l'aposta -tant l'objecte d'aquesta com els temps que es tenen en compte-. També són usuaris els que actuen com a àrbitre. Si dos participants fan una aposta, un tercer ha de determinar qui és el guanyador. Comas explica que han introduït incentius perquè els usuaris vulguin arbitrar, i qui ho faci rebrà una recàrrega gratuïta de monedes. “Per tant, la comunitat s'autogestiona”, conclou Comas.

L'altra diferència amb les cases d'apostes tradicionals és que a Dareyoo no s'aposten diners reals, sinó una moneda virtual anomenada yoo. “A les cases d'apostes, et jugues diners. Això fa que apostis pels diners i no tant pel fet de divertir-te”, afirma Marcos.

A Dareyoo es poden fer apostes públiques, a les quals hi tenen accés tots els usuaris, i privades, quan una persona la dirigeix específicament a algú altre. A més de les apostes, permet també crear i participar en porres. “També volem que hi hagi grups com els de Whatsapp, i que es puguin fer apostes dintre d'aquests”, assegura Comas. “Ens hem guiat pel que existeix a les diferents xarxes socials. I de cadascuna, hem agafat el que veiem que funcionava i que pensàvem que podia encaixar a la nostra plataforma”.

Perspectives.

Les previsions passen per aconseguir 60.000 en un any. Per arribar-hi creuen que serà clau el fet de disposar d'una base de dades d'usuaris del sector que ha aportat el soci inversor. A més, pensen captar-ne altres amb la promoció a les xarxes socials i dinamitzant la plataforma als inicis. Necessiten massa crítica perquè el model de negoci funcioni. Aquest contempla com a font d'ingressos, a banda de la compra de monedes, el patrocini de torneigs. “
Ja hem trucat a alguna porta, però, de moment, ens diuen que fins que no tinguem usuaris, no participaran.”

Davant la prova de foc de l'entrada en funcionament de la plataforma, els fundadors de Dareyoo són optimistes perquè creuen que “el mercat hi és”. Ara els usuaris tenen la darrera paraula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.