Opinió

Empresaris compromesos amb el futur del país

Si Catalunya administra els seus recursos i decideix les seves polítiques de foment econòmic, d'acord amb les estratègiques de la UE, serà capdavantera dins Europa

Dimecres vinent, dia 22, se celebrarà a l'Auditori de Barcelona un acte del món econòmic i empresarial que expressarà un doble missatge que cal donar a les persones protagonistes d'aquest sector tan estratègic del país, i que segur que vol sentir tota la resta de la ciutadania: la reivindicació del paper rellevant, clau, de l'empresa catalana al llarg de la història, i el ferm compromís del teixit empresarial amb el país, avui i demà.

Fa mesos que un conjunt d'empresaris i professionals vam coincidir en la necessitat de fer un acte com aquest, i posàrem en marxa el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya. Enteníem llavors, i ara encara més, que calia transmetre als nostres sectors productius i al conjunt del país que el món empresarial i comercial de Catalunya té confiança plena en el potencial econòmic de Catalunya, i que dóna suport a les institucions del país en el procés que faci possible el dret a decidir el nostre futur col·lectiu.

En un moment de conjuntura econòmica difícil com el que estem vivint de fa més de 6 anys, considerem que ha arribat el moment de dur a terme aquest acte d'autoestima de l'empresa catalana, que al llarg del temps ha jugat i continuarà jugant un paper de primer ordre en la dinamització del nostre país, no només en els àmbits que li són directament propis sinó també en els culturals i socials. Avui aquest rol històric de les nostres empreses el volem destacar com un valor molt positiu en benefici de tothom. I diem tothom, perquè l'empresa catalana està formada per milions de ciutadans, des del jove en formació fins als directius i empresaris que integren aquest ric teixit de l'empresa, la petita i mitjana empresa, i també de la gran indústria i els petits emprenedors. La seva contribució en el conjunt col·lectiu que representa Catalunya és un gran actiu que cal que sapiguem aprofitar a fons.

La història ens demostra que l'empresa i els professionals que en formen part han fet costat al país. Han participat de manera activa en els reptes que se li han plantejat des de la societat en tot moment. Elles i ells han fet possible el nostre desenvolupament econòmic i social com a societat democràtica i madura. En el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya volem estimular aquesta autoestima, aquest orgull plenament justificat, del sector empresarial davant dels reptes d'un món global que és ple d'oportunitats per a l'economia catalana, tot definint els eixos estratègics que contribueixin a millorar el nostre model de país. És el millor model de creixement sostenible per a la nostra economia.

El marc actual ens priva de ser realment competitius dins del gran mercat mundial. Avui ens veiem obligats a competir amb una desigualtat de condicions respecte a les empreses d'altres països propers. Però malgrat les dificultats, tenim la convicció que el país se'n pot sortir, i bé. Si Catalunya pot administrar els seus propis recursos i decidir les seves pròpies polítiques de foment econòmic, d'acord amb les línies estratègiques de la UE, arribarà a ser capdavantera dins Europa; i deixarem enrere l'ofec de la pressió fiscal, les enormes dificultats per poder finançar les pimes, les mancances en infraestructures bàsiques per a la nostra logística, l'asfíxia del dèficit fiscal i el creixement del deute.

És per tot això, i davant d'un moment transcendent per a la història del nostre país i, per tant, del nostre esdevenidor i el de les generacions que ens segueixen, que, per relligar aquesta confiança amb el país i el fer costat a les nostres institucions i a la decisió que vulgui prendre la nostra ciutadania pel que fa al nostre futur col·lectiu, organitzem l'acte “l'empresa catalana compromesa amb el futur del país”. És una gran trobada que comptarà, entre d'altres, amb les intervencions de Germà Bel i Antoni Castells, i el testimoniatge de sis casos d'èxit empresarial. És un acte de país que ja compta amb prop d'una vintena d'entitats empresarials adherides, i el suport de bona part del món acadèmic de l'empresa i l'economia del país.

Si considereu important poder expressar aquest missatge de confiança en el futur i compromís amb el país, t'hi esperem. Només cal que us inscriviu, abans de dimarts, a l'acte des del nostre web: www.creiemencatalunya.cat. Gràcies!

La confiança amb les nostres empreses és el millor compromís amb el futur de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.