Eines

El govern engega el programa Indústria del Coneixement

El govern ha obert la convocatòria dels primers ajuts del Programa Indústria del Coneixement per afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica. Es tracta de les primeres convocatòries semestrals de les fases Llavor i Producte corresponents, respectivament, a la primera i a la segona fase de valorització d'un producte abans de l'arribada al mercat.

En la fase Llavor s'atorgaran 20 ajuts amb un pressupost de 25.000 euros per a cada projecte de preprototip, mentre que la fase Producte ajudarà al desenvolupament de vuit prototips per un import de fins a 150.000 euros. En ambdós casos, els aspirants a aquests ajuts tenen fins l'11 de febrer per formalitzar les sol·licituds a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Les dues convocatòries estan obertes als equips de recerca de les universitats, els centres de recerca, els centres tecnològics, les fundacions hospitalàries i les institucions sense ànim de lucre dedicades a la recerca.

L'ajut de la fase Llavor inclou un programa de formació i mentoratge, coordinat per la UC Berkeley en el marc dels acords subscrits pel govern amb les universitats de Califòrnia. La UC Berkeley és l'encarregada de coordinar a la Costa Oest el programa de formació per a científics emprenedors de la National Science Foundation (NSC) .

Pel que fa la convocatòria Producte, els ajuts destinats a prototipar la tecnologia o producte es valoraran en base a l'interès de la tecnologia i potencial comercial, l'excel·lència en planificació i gestió de la proposta, l'excel·lència de l'equip de treball i l'alineació amb l'estratègia d'innovació de Catalunya. Els projectes escollits tindran un termini màxim de 18 mesos per enllestir la prova de concepte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.