Empreses

Simon Holding torna a créixer a l'Estat després de set anys

Simon Holding va créixer un 4% a Espanya l'any 2014 després de set anys de descensos en què el negoci exterior de la firma ha anat mantenint la flama del grup fins a representar el 70% de les vendes totals. El creixement del mercat exterior va ser igualment del 4% el 2014 i la facturació total es va situar en 260 milions d'euros, encara lluny dels 346 milions del 2007, quan la firma de material elèctric i il·luminació va assolir el seu rècord històric. El director general del grup, Luis Lopezbarrena, va atribuir la recuperació del mercat domèstic a la millora de la rehabilitació tant d'habitatges com de negocis, sobretot de botigues, però també a la branca d'il·luminació d'interior amb led, que està substituint altres tecnologies que consumeixen més electricitat. La divisió d'il·luminació va duplicar les vendes el 2014 i ja representa el 5% de les xifres del grup.

300 Milions el 2015.

L'obra nova, que durant anys va ser el motor de Simon, encara no acaba d'arrencar, però la direcció de l'empresa confia que enguany ajudi a assolir la fita dels 300 milions d'euros de vendes. En aquest objectiu també compten amb la Xina –el 2014 s'ha convertit en el primer mercat de la firma catalana–, Colòmbia i Mèxic. De fet, Simon Holding és present en 94 països, en tretze dels quals té plantes de producció: sis a Espanya, tres a la Xina, dos al Marroc i el Brasil, i una a l'Argentina, Mèxic, Polònia, Turquia, l'Índia i Rússia. La plantilla mundial és de 3.750 persones.

Lopezbarrena, que va rellevar Xavier Torra el juliol passat, va destacar l'obertura d'un centenar més de botigues a la Xina, i ja s'acosten a les 2.000. En aquest país han muntat una nova planta d'il·luminació d'interior per al segment de les llars.

D'altra banda, a l'Índia Simon ha adquirit el 100% d'una empresa que compartien amb un soci local i que té un notable equip de R+D.

Simon Holding és un grup familiar que va néixer a Olot l'any que ve farà un segle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Simon Holding torna a créixer a l'Estat després de set anys

Publicat a