Empreses

Abertis guanya un 6% més i reforça Reynés

L'empresa Abertis, amb seu a Barcelona, va anunciar dimecres passat que redueix les vicepresidències del grup de quatre a una, la qual en sortirà reforçada perquè mantindrà un caràcter executiu. De fet, el nou organigrama està pensat per reforçar el paper de Francisco Reynés, actual conseller delegat, amb la idea que la figura de l'actual primer executiu del grup vagi adquirint cada cop més pes, fins que acabi substituint l'actual president, Salvador Alemany, que té 70 anys. Isidre Fainé, Carmen Godia, Juan Miguel Villar Mir i Javier de Jaime Guijarro eren els vicepresidents d'Abertis fins ara.

Els canvis s'han fet públics aquesta setmana durant la presentació dels resultats d'Abertis de l'exercici anterior. El grup va guanyar un 6% més, fins als 655 milions d'euros, gràcies a l'increment del trànsit en els principals mercats on opera i també per l'estricta posada en marxa d'un pla d'ajust en les despeses.

Les principals magnituds de la companyia van créixer: els ingressos van pujar un 7%, l'Ebitda ho va fer un 10,5% i el resultat net recurrent, un 6%, en un exercici marcat per la millora del trànsit global i que consolida la tendència positiva en mercats com ara l'Estat espanyol, on el trànsit no creixia des del 2007.

El grup té importants operacions a curt termini. Una d'elles és la sortida a borsa de la divisió de telecomunicacions, que s'haurà de materialitzar aquest primer semestre. L'altra és l'oferta que presentarà per l'autopista Indiana Toll Road al març. Amb aquesta autopista, que té 241 quilòmetres, si es guanyés l'adjudicació serviria per entrar als EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.