Empreses

Els extraordinaris donen a VidaCaixa un benefici de 871,6 milions, un 107,5% més

Les operacions extraordinàries amb deute públic a llarg termini, a banda de l'evolució del negoci, han estat determinants perquè VidaCaixa obtingués el 2014 uns beneficis de 871,6 milions d'euros, “els millors de la història, que no es repetiran en molts anys”, segons va afirmar el conseller delegat de l'asseguradora, Tomàs Muniesa.

Les plusvàlues d'aquestes operacions van suposar 438 milions d'euros. Durant l'exercici passat, VidaCaixa va refermar el seu lideratge al mercat: la companyia abasta el pagament de gairebé el terç de les pensions privades d'Espanya, tot cobrint 3.792 milions d'euros en prestacions, i va superar els 54.865 milions d'euros en recursos gestionats, amb un increment del 9,6%. Així mateix, el volum de primes i aportacions va assolir els 7.340,6 milions d'euros, un 10,4% més. En clients, VidaCaixa va arribar als 3,8 milions, un 6,6% més, i la seva quota de mercat ja arriba al 20,5%.

Amb vista als pròxims exercicis, dins d'aquest context d'un preu del diner molt barat, Tomàs Muniesa preveu que, a tot estirar, “els tipus d'interès aniran pujant fins al 3-4%, i a aquesta rendibilitat els nostres clients no hi estan acostumats.” Així doncs, segons estima, “caldrà estalviar més i a acceptar més risc en les inversions, anar més a la renda variable, amb l'esperança d'una rendibilitat més gran, que es pot concretar o no”. Va advertir que “caldrà pensar també en productes que es menjaran part dels estalvis, amb la qual cosa es deixarà menys patrimoni als fills en herència”. Un altre factor que pot tenir la seva influència els anys a venir serà l'entrada en vigor de la normativa internacional Solvència II, que obligarà a preservar ràtios de capital importants. Ara mateix, amb 2.224 milions d'euros de marge de sòlvencia, VidaCaixa excedeix 1,4 vegades el mínim legal requerit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.