Borsa

Optimisme contingut

El risc d'impagament grec extrema la prudència dels inversors, però els resultats empresarials permeten el rebrot de les borses. L'IBEX 35 supera els 11.500 punts i guanya un 1,29% setmanal.

Abengoa pateix novament una onada de vendes i s'allunya dels màxims
de l'exercici, sacsejada
per la presa de beneficis després de les alces acumulades el 2015

Grècia, el risc d'impagament del país i l'absència d'acord amb els seus creditors continuen molt presents en els parquets. Però el seu impacte s'ha vist mitigat en les darreres sessions per les bones xifres que estan mostrant les empreses a una i altra banda de l'Atlàntic. Els resultats empresarials comencen a recollir la millora de la situació econòmica que ja venien descomptant les borses des de fa mesos. I això ha contribuït a pal·liar els nervis dels inversors per la crisi a Grècia, que la setmana precedent havia tenyit de vermell els índexs europeus. A més, la cancellera Angela Merkel s'ha mostrat partidària de fer els possibles perquè Grècia no es quedi sense fons i això ha animat els inversors a prendre posicions en els parquets aprofitant també els baixos preus de moltes accions després dels retrocessos previs.

El renovat optimisme que s'ha vist en els parquets els darrers dies i que ha augmentat en la darrera sessió setmanal, ha dut l'IBEX 35 a reconquerir els 11.500 punts de la mà de la banca. El selectiu s'ha apuntat una alça de l'1,29% en cinc sessions fins a tancar divendres en els 11.505,4 punts. Aquesta revifada, que no esborra el signe negatiu en el balanç mensual ja que l'IBEX 35 cau un 0,14% a l'abril, fixa en l'11,93% la plusvàlua de l'índex d'ençà que va començar el 2015.

EL Sabadell, amunt.

Els resultats que ha presentat el Banc Sabadell han agradat força als inversors. L'increment del 75% dels beneficis assolits per l'entitat vallesana en el primer trimestre l'han dut a tancar la setmana entre els valors més revalorats de l'IBEX 35, en apreciar-se un 5,8% en cinc sessions (només divendres va arribar a apreciar-se més d'un 6%). Altres valors bancaris han acompanyat el banc que presideix Josep Oliu en la seva carrera alcista i entre els valors més buscats de la setmana es troben Bankia, BBVA, CaixaBank, Santander i Popular.

El bon comportament d'altres blue chips -valors amb més capitalització borsària- com Telefónica i Repsol ha animat l'evolució positiva de l'IBEX 35 els darrers dies.

La correcció que està patint Abengoa a la borsa és lluny de frenar-se. Les seves accions se situen, una setmana més, entre les més baixistes del selectiu, fet que està fent minvar els guanys anuals d'Abengoa. Els experts treuen ferro d'aquesta davallada continuada ja que no hi ha cap notícia al voltant de l'empresa que justifiqui les vendes.Cal destacar que fins aquesta setmana Abengoa era el valor més alcista del selectiu amb una alça superior al 70% i és lògic que els inversors vulguin materialitzar part dels guanys assolits d'ençà que va començar el 2015.

Bankinter -aliè al bon comportament del seu sector- Mapfre i les constructores Sacyr, OHL i ACS completen la llista dels valors més baixistes de la setmana.

La inestabilitat que genera en els parquets la crisi a Grècia no està frenant els plans de les empreses de sortir a borsa. Després que Aena i Saeta Yield van inaugurar la temporada d'ofertes públiques de venda (OPV) d'accions en el 2015 són diverses les companyies que estan
ultimant el seu salt al parquet. Talgo i Cellnex -divisió de telecomunicacions del grup Abertis- han anunciat que el proper dia 7 de maig estaran cotitzant en la borsa. Naturhouse ja ho fa des de
divendres passat, quan va
estrenar-se amb pujades.
Altres empreses amb plans
de sortir a cotitzar properament són Testa, Euskaltel i Isolux.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.