Gran angular

L'Institut Cerdà exporta la gestió a Xile

L'entitat impulsa una iniciativa única a Sud-amèrica per controlar riscos i crisis

Després de Xile la idea és obrir dues delegacions més
a Amèrica del Sud

L'Institut Cerdà, una fundació privada independent amb la missió d'assessorar i facilitar la presa de decisions estratègiques per al desenvolupament del territori, ha obert a Xile la seva primera delegació a l'exterior, orientada a impulsar la gestió de riscos, crisis i emergències. Després de cinc anys d'experiència en aquest camp a Europa amb la creació pionera del Servei de Suport a la Gestió de Crisis, l'Institut s'instal·la al país llatinoamericà per aportar el seu coneixement i aprendre de la realitat xilena.

El projecte anomenat Secro (Servei de Gestió de Crisis i Resiliència de les Organitzacions), és una iniciativa promoguda per un grup d'empreses que aposten per la responsabilitat i la sostenibilitat, “la finalitat de la qual és anticipar, prevenir i minimitzar les conseqüències de les crisis que es puguin esdevenir”, explica Daniel Ortiz, director de relacions institucionals de l'Institut Cerdà.

La principal missió del Secro és constituir-se com un actor de referència en l'àmbit de la resiliència per treballar en aspectes de gestió de riscos o desastres naturals en què la col·laboració entre empresa-empresa i govern-empresa és clau. “A Xile falta cultura de col·laboració publicoprivada, per això seure a negociar és tan important”, explica Daniel Ortiz.

De moment, formen part del projecte vuit grans empreses, com ara Aguas andinas, Telefónica, Abertis autopistas, Metrogas, TBK, GNL, CGE Distribución i Falabella.

De moment hi ha un responsable treballant a Santiago de Xile, compartint instal·lacions d'Accio, un organisme adscrit al Departament d'Empresa i Ocupació. El principal objectiu és ara fer equip, amb el suport de la seu central ubicada a Barcelona. “Primer volem consolidar-nos a la capital, després anirem creixent pel país aportant la nostra experiència en la prevenció i minimització de les conseqüències d'una crisi”, afirma Daniel Ortiz. Un cop avaluat l'esforç de l'Institut, la idea és obrir delegació en dos països més de sud-amèrica.

L'Institut, integrat per més de 60 professionals de diversos àrees i dirigit per Carles Cabrera, promou la innovació i la col·laboració entre els diferents agents, públics i privats, que vertebren la societat, el territori i l'economia.

L'entitat és una fundació privada creada el 1984 per la iniciativa d'un grup d'enginyers de camins, canals i ports de Catalunya, liderat per Pere Duran Farell amb motiu de la commemoració dels 125 anys de l'aprovació del pla Cerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.