ecolasetmana

Puges de sous amb cauteles

Patronal i sindicats acorden augments salarials de fins a l'1%, tenint en compte les circumstàncies de cada sector i empresa. Per Joan Poyano

L'acord per a l'ocupació
i la negociació col·lectiva també parla de compensar el salari
si la inflació deixa d'estar controlada -al mes d'abril els preus van baixar un 0,3% interanual i ja s'acumulen sis mesos
en negatiu- i l'IPC puja més d'un 2,5% entre aquest any i el que ve

CCOO, la UGT, la CEOE i la Cepime han firmat el tercer acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva, que recomana pujades salarials de fins a l'1% aquest any i de fins a l'1,5% el 2016, tenint en compte les circumstàncies específiques de cada sector o empresa. El text també parla de compensar el salari si la inflació deixa d'estar controlada -a l'abril els preus van baixar un 0,3% interanual i ja s'acumulen sis mesos en negatiu- i l'IPC puja més d'un 2,5% entre aquest any i el que ve. Entre les recomanacions que la CE ha fet a Espanya hi ha que fomenti“l'harmonització dels salaris” i tenint en compte les diferències de capacitats i de condicions dels diversos mercats laborals locals i les divergències existents pel que fa al rendiment econòmic entre regions, sectors o empreses.

El govern espanyol ha aprovat aquest dijous la vuitena edició del pla PIVE, amb un pressupost de 225 milions d'euros fins a finals d'any i la novetat que l'ajut a la compra d'un cotxe es rebaixa de 500 euros fins a 1.500. El Consell de Ministres també va aprovar l'inici de les obres del nou accés de rodalies des de Barcelona a la T1 de l'aeroport del Prat, amb un pressupost de 200 milions d'euros més IVA, i proposar que les pensions de les dones amb dos fills que es jubilin a partir de l'1 de gener s'incrementin en un 5%; les de les que hagin tingut tres fills, un 10%, i les d'aquelles que hagin tingut quatre fills, un 15%

La junta d'accionistes de Gas Natural ha aprovat el nomenament de cinc nous consellers, entre ells dues dones, l'exministra Cristina Garmendia i Benita Ferrero, excomissària europea d'Afers Exteriors. Plega després de quatre anys de conseller l'expresident espanyol Felipe González, de qui el president de la companyia, Salvador Gabarró va fer una defensa aferrissada arran de les crítiques sobre el sistema de “portes giratòries” que permet la participació d'expolítics d'alt rang com a consellers. “Em sap molt greu que marxi”, va dir Gabarró, que va considerar “una estupidesa” no permetre el pas dels gestors públics a l'empresa privada.

La Fundació La Caixa, a través de la seva Obra Social, i Caixa Capital Risc han reservat 1,3 milions d'euros per posar en marxa el programa CaixaImpulse, amb la intenció de traslladar al mercat mitjançant projectes empresarials les recerques dels centres de coneixement de les ciències de la vida.

Telefónica va guanyar 1.802 milions d'euros el primer trimestre, cosa que suposa multiplicar 2,6 vegades els guanys del mateix període de l'any passat. Els ingressos s'han situat en els 11.543 milions d'euros, un 12,6% més, gràcies a les implantacions internacionals al Brasil, on la facturació augmenta el 4,3% i Alemanya, amb un 2,9% de creixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.