Gran angular

Plans de recol·locació: l'eina desaprofitada

Un estudi reclama canvis normatius per millorar l'acompanyament als treballadors afectats per expedients

La reforma laboral del 2012 obliga les empreses que presenten un ERO per a més de cinquanta treballadors a acompanyar-lo d'un pla de recol·locació. L'objectiu era reduir el temps que aquestes persones estan a l'atur i la despesa pública. La professora de dret d'Esade Esther Sánchez considera que aquests plans tenen un “extraordinari potencial” i podrien canviar de manera significativa el panorama dels acomiadaments i la desocupació a l'Estat espanyol. Ara bé, Sánchez deixa clar que, de moment, no ha estat així: “Estem desaprofitant un instrument decisiu per millorar l'ocupabilitat de les persones treballadores.”

Sánchez fa aquesta diagnosi després d'haver estudiat aquest instrument per elaborar un informe conjuntament amb Lee Hetch Harrison -la divisió de recol·locació d'Adecco- que fa un balanç de com s'han implementat els plans des del 2012 i que es va presentar aquesta setmana.

L'estudi conclou que menys de la meitat dels plans inclouen informació sobre el perfil dels treballadors afectats per l'acomiadament, només el 10% han estat acordats amb els representants dels treballadors, la majoria no inclouen referències als objectius, ni preveuen formació en informàtica o idiomes, ni preveuen indicadors per mesurar el compliment, ni mètodes d'avaluació, ni sistemes de reclamació per als treballadors. Aquests són alguns dels àmbits qua cal millorar, segons l'estudi. Sánchez també posa de manifest que més del 75% dels plans analitzats no preveuen mesures d'intermediació, orientació o formació professional dirigides als treballadors de més edat, un dels col·lectius que més preocupa les administracions i que més pateix la crisi i l'atur.

En la presentació de l'estudi, hi van participar directius de recursos humans, representants sindicals i advocats, i tots van ser autocrítics. Segons van admetre, sovint els representants dels treballadors no prioritzen aquests plans i estan més ocupats a aconseguir una bona indemnització, mentre que les empreses els veuen com una despesa i contracten el pla a l'empresa que l'ofereix més barat més enllà de la qualitat. “En aquest tema hem suspès tots perquè l'assignatura no ens ha semblat important, era la maria a la qual no dedicàvem temps”, va lamentar Jordi Puigbó, soci coordinador de l'àrea laboral de Cuatrecasas Gonçalves Pereira.

Des que la reforma laboral va entrar en vigor, a Catalunya s'han presentat 67 expedients que afectaven més de cinquanta empleats i 58 plans de recol·locació. Per tant, hi ha nou empreses que n'haurien d'haver presentat i no ho han fet. Tres casos estan en mans de la inspecció de treball, que els està estudiant. La resta corresponen al primer any d'aplicació de la llei, quan les empreses van mostrar problemes per impulsar els plans.

Aquestes dades, les va aportar el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Jordi Miró, que va indicar algunes mesures que podrien millorar l'instrument. Per exemple, que els treballadors puguin reclamar en cas que no es compleixin les condicions del pla o que les empreses de recol·locació signin un codi deontològic. També va indicar una possible via per estendre l'ús de l'instrument. Segons va anunciar, la Generalitat posarà en marxa una prova pilot que consisteix a pagar amb diners públics la contractació del pla per a treballadors d'una empresa en procés concursal (veure peça). Sánchez també va reclamar que s'universalitzin els plans, a més d'ampliar-ne la duració legal, i concretar el seu contingut i forma, entre altres coses.

El SOC es fa càrrec del pla per a Indox

Si entra en procés concursal, una empresa no està obligada a presentar pla de recol·locació per als seus treballadors, encara que la rescissió de contracte afecti més de cinquanta treballadors. Ara la Generalitat farà una prova pilot amb els treballadors de l'antiga Indox afectats per l'ERO presentat per l'empresa lleidatana. Serà el Servei d'Ocupació de Catalunya qui contracti i es faci càrrec dels costos del pla de recol·locació per als 220 empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.