Opinió

carta del director

Cinc anys d'informació i anàlisi econòmica

Hem donat veu als experts i opinadors perquè interpretin l'esdevenir de la vida econòmica, i tot això ho hem fet amb voluntat de ser propers

Aquesta setmana L'Econòmic celebra cinc anys de vida. Han estat cinc anys en què hem intentat explicar els fets noticiables més destacats des d'un vessant reposat -perquè som un setmanari- per poder entrar en l'anàlisi i la reflexió dels temes d'interès. Dos aspectes essencials per conèixer, de manera propera, les coses que passen en el món empresarial, però també les conseqüències per als treballadors, a més d'explicar l'evolució dels indicadors clau de l'economia catalana i global.

Els cinc anys de vida de la publicació ens donen una visió prou àmplia per mirar enrere i recordar que, el dia que va sortir el primer exemplar de L'Econòmic, la crisi vivia un dels moments més cruents del negre episodi de la recessió. Han tancat milers de petites i mitjanes empreses, molts emprenedors o autònoms no han pogut continuar amb el seu projecte il·lusionant, milers de treballadors s'han quedat sense feina o amb el salari molt reduït. Però també han nascut noves pimes, les exportacions catalanes han continuat augmentant, la internacionalització continua i es fa el que es pot en el món de la recerca i la innovació, malgrat la retallada de les inversions en aquestes partides. Amb cinc anys hi ha marge per explicar aquests fets i d'altres, i això és el que ha intentat fer l'equip que integra aquest rotatiu. Però a la publicació s'han pogut llegir, amb un estil clar i amè, noves iniciatives empresarials nascudes en diverses comarques catalanes, s'ha analitzat l'evolució dels principals sectors d'activitat, s'han entrevistat els actors clau del món econòmic i empresarial de casa nostra. Hem donat veu als experts i opinadors perquè interpretin l'esdevenir de la vida econòmica i laboral, i tot això ho hem fet amb voluntat de ser propers, fàcils de llegir i, per damunt de tot, ho hem fet amb rigor i molta il·lusió i agraïment als lectors i anunciants. Per celebrar aquesta efemèride presentem un ampli reportatge en què destaquem 10 iniciatives empresarials de les quals segurament es parlarà força els pròxims anys. Són exemples d'idees ben pensades, que ja reben el suport d'inversors i que tenen un fort potencial de creixement. Esperem que us agradi el reportatge i cap als pròxims cinc anys!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.