ecolasetmana

Rebaixa d'estiu de Rajoy

No hi ha data per a les eleccions generals, però el govern del PP ja fa campanya abaixant l'impost sobre la renda mig any abans.

Mariano Rajoy va anunciar dijous que les coses van tan bé que ha decidit avançar a aquest juliol la rebaixa d'entre 1 i 2 punts de l'IRPF previst per al 2016

El mateix dia que es feien públiques unes dades d'atur de juny que per primera vegada situen el nombre de desocupats per sota del que hi havia quan el PP va tornar al govern espanyol, Mariano Rajoy va anunciar dijous que les coses van tan bé que ha decidit avançar a aquest juliol la rebaixa entre 1 i 2 punts de l'IRPF prevista per al 2016.

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès durant un any la concessió de llicències per a hotels, hotels apartament, pensions, residències d'estudiants, albergs juvenils, apartaments i habitatges d'ús turístic. La mesura -que afecta una trentena de projectes que estaven en la fase de tramitació- es pren a l'espera d'una regulació nova del sector turístic, el creixement del qual ha provocat protestes veïnals en zones com la de la Barceloneta. Precisament Esade ha fet públic un estudi sobre els habitatges d'ús turístic que posa en relleu que a Barcelona són l'11% de l'oferta d'allotjament i que un 40% no tenen llicència.

El grup xinès Bright Foods negocia la compra de Miquel Alimentació, amb seu a Vilamalla i el grup espanyol més gran de distribució majorista de productes d'alimentació, amb una facturació de 897 milions d'euros el 2014. Bright Foods és la segona empresa xinesa més gran d'alimentació i distribució, amb una facturació d'uns 18.000 milions d'euros.

La Generalitat ha entrat indirectament en el capital de la multinacional de components de l'automòbil Ficosa Internacional mitjançant la conversió en capital d'un crèdit participatiu de 62 milions d'euros. El 51% de capital de Ficosa Internacional queda en mans de la societat Ficosa Inversions (59% de la família Pujol i 41% de la Generalitat) i un 49% propietat de la japonesa Panasonic.

El fabricant de motos de Salt Gas Gas ha demanat al jutjat entrar en liquidació, donant per tancada l'entrada d'un inversor suís.

El Baròmetre sobre clima i perspectives de la inversió britànica a Espanya, encarregat per la Cambra de Comerç Britànica mostra com del 1993 al 2014 els fluxos d'inversió directa del Regne Unit a Catalunya van ser de 5.200 milions d'euros i el van situar com el quart inversor estranger més important. El Regne Unit representa un 12% del total d'inversió bruta acumulada durant els darrers cinc anys, i va apujar la seva quota total fins a un 14,4%. L'alimentació (33%), el sector immobiliari (21%), i el farmacèutic (12%) són els sectors que han rebut més inversió.

En l'entrega de la 28a edició dels Premis Pimes, el president de la patronal Pimec, Josep González, va reiterar que tot i els símptomes de recuperació “seria un error generalitzar la pujada de sous” i va reclamar rebaixar els costos de les cotitzacions, els de l'energia i un règim sancionador contra la morositat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.