ecolasetmana

Euros que sí que carburen

El conseller Felip Puig i el ministre d'Indústria asseguren que les inversions del grup alemany a les plantes de l'Estat no corren perill.

Nissan començarà a produir la nova Pick-up NP300 Navara a la planta de la Zona Franca. El fabricant nipó hi ha invertit 80 milions d'euros i preveu generar un miler de llocs de treball nous

Les rodes de Volkswagen continuen encallades. La companyia alemanya preveu reparar els motors que afectats pel frau durant el 2016 però la seva imatge està seriosament tocada. La fiscalia alemanya ha escorcollat la seu del grup i el Congrés dels Estats Units exigeix penes de presó per l'engany. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, considera que les inversions anunciades pel grup Volkswagen a la planta de Martorell de la seva filial Seat no es veuran compromeses per l'escàndol. També el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha manifestat que Volkswagen li ha assegurat que el programa d'inversions de la companyia a l'Estat espanyol “està garantit”. Soria va dir divendres en una entrevista a la Cadena Cope que després de reunir-se dijous a la tarda a Alemanya amb el nou president del grup Volkswagen, Matthias Müller, aquest li va ratificar que el seu programa d'inversions a l'Estat espanyol es mantindria.

El ministre xifra aquestes inversions en 3.200 milions d'euros per a la planta de Seat a Martorell (fa un mes Volkswagen va anunciar que serien uns 3.300 milions) i d'uns 1.000 milions per a la de Navarra.

Per la seva banda, Nissan començarà a produir la nova Pick-up NP300 Navara a la planta de la Zona Franca. El fabricant nipó hi ha invertit 80 milions d'euros i preveu generar un miler de llocs de treball nous. És el tercer nou model que comença a produir en 17 mesos, amb una inversió global de més de 330 milions d'euros.

El fabricant de components per a l'automoció Valeo ha fet un pas endavant amb el trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa i ha començat a requerir, als 214 empleats afectats, que s'incorporin al seu nou centre de treball.

Dijous Mariano Rajoy va ser a Osca i va inaugurar un pantà. L'embassament de Sant Salvador estava operatiu des del juny, però la recta final abans de les eleccions de desembre ha recordat al president espanyol que cal moure's de La Moncloa si vol que la gent recordi el seu nom a l'hora d'escollir la papereta. A Rajoy li caldria un mur de pantà per contenir el ruixat que li han llançat des de Brussel·les. La Comissió Europea considera que Espanya no complirà les metes de dèficit aquest any ni el proper. Brussel·les creu que els pressupostos espanyols són massa optimistes. També el Fons Monetari Internacional pronostica que s'incompliran els objectius de dèficit públic.

D'aquí a dues setmanes Hisenda començarà a enviar cartes als morosos que li deuen més d'un milió d'euros. La llista negra tindrà uns 5.000 contribuents. L'Anuari Econòmic Comarcal fet públic per Catalunya Caixa considera que l'empenta del sector de serveis i la recuperació del consum van posar fi a la crisi l'any 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.