Empreses

Suprimir les clàusules sòl suposa a CaixaBank un impacte de 220 milions

Suprimir les clàusules sòl als clients que han contractat una hipoteca té un impacte per a CaixaBank de 220 milions d'euros, segons va informar el conseller delegat de l'entitat Gonzalo Gortázar, en la presentació de resultats trimestrals de l'entitat.

Com va informar, es tracta d'uns 200.000 contractes, un 12,8% de la cartera hipotecària sana. L'eliminació de gairebé totes les clàusules (94%), seguint les instruccions de la reforma del codi de bones pràctiques que es va aprovar enguany, s'ha fet, segons Gortázar, “amb un criteri expansiu, des dels rengles de persones vulnerables econòmicament fins a la pràctica totalitat dels clients”. Gortázar va puntualitzar que, fonamentalment, aquestes clàusules procedien de les hipoteques de Banca Cívica, absorbida per CaixaBank.

La millora dels ingressos bancaris i la reducció de les dotacions per insolvències ha determinat que fins al setembre, CaixaBank hagi obtingut un benefici de 996 milions d'euros, un 57,3% més. Hi ha hagut una millora general dels marges: un 7,6% del marge d'interessos, fins als 3.308 milions d'euros, i una davallada clara de la ràtio de morositat, fins al 8,7%, molt marcada per la reducció dels saldos dubtosos: 3.191 milions durant l'any, 964 dels quals el tercer trimestre. En l'increment dels ingressos bancaris hi han jugat un paper decisiu les comissions, que han crescut un 11%, fins als 1.524 milions d'euros, sobretot pel creixement de la venda de productes fora de balanç. També cal fer esment de les sinergies que ha generat l'adquisició de Barclays Bank, 102 milions el 2015 i 163 milions a partir del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Suprimir les clàusules sòl i li suposa a Caixabank un impacte de 220 milions

Publicat a