Empreses

Víntegris es consolida i fa el salt al mercat internacional

L'empresa de solucions de seguretat informàtica aspira a arribar a facturar un milió d'euros més en un any

Víntegris, una companyia que fabrica solucions de seguretat de la informació, ha decidit fer el salt al mercat internacional. Després de poc més d'una dècada en actiu la firma es troba suficientment consolidada per vendre a l'exterior.

Com explica el director general de la companyia, Facundo Rojo, han començat a cercar acords amb integradors informàtics que facin el paper de distribuïdor arreu del món. Rojo avança que els plans són créixer mitjançant aquests intermediaris i en funció del grau d'implantació el següent pas serà obrir oficines pròpies en els mercats més receptius. Per destinacions, ara com ara estan centrant la seva prospecció de mercat a Europa i els EUA. De moment estan adaptant l'equip de persones a la seu central, l'Hospitalet de Llobregat, per poder donar resposta a un mercat global. “Hem introduït versions multilingües als nostres productes i hi hem incorporat professionals per fer possible la internacionalització de la companyia”, explica Rojo.

Amb l'obertura a l'exterior la firma aspira a fer créixer la facturació en dos dígits, i assolir per a l'any vinent els 5 milions de facturació.

Víntegris és especialista en els àmbits de la gestió de certificats digitals, firma digital i autenticació robusta d'usuaris. Ara com ara, té dues línies de negoci: la de serveis, que representa el 60% del volum de negoci, i el 40% restant prové del desenvolupament de producte propi, en el qual han creat eines com ara el Vincert, un producte de gestió de certificats digitals.

L'equip de 50 empleats, el 80% dels quals són enginyers informàtics i llicenciats en física o matemàtiques, ha desenvolupat un seguit de sistemes i aplicacions de seguretat molt innovadors que venen a la gran majoria d'entitats financeres de tot l'Estat. De fet, entre els seus clients té el BBVA, Kutxabank, Banc Sabadell, Bankia i Bankinter, però també n'hi ha d'altres sectors, com el de l'assegurança, l'alimentació i la distribució de moda, com ara Inditex.

Fins ara, Víntegris ha estat un subministrador de tecnologia per a la gran empresa. De fet, el 100% dels seus clients tenen més de cinc-cents empleats.

ARA A LES PIMES.

Rojo avança que l'altra estratègia de creixement és obrir-se a la petita i mitjana empresa, i adaptar el seus sistema de distribució a un tipus d'empresa de dimensió reduïda. De moment, la seva via per accedir-hi serà penjant a Amazon un producte nou que permet accedir al certificat digital a través del núvol.

Facturació

3,2 M€

Treballadors

50

Any de fundació

2004

Facundo Rojo després d'una llarga trajectòria professional treballant per a tercers, i havent estat el director informàtic dels Jocs Olímpics de Barcelona, va decidir l'any 2004 engegar el seu projecte propi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Víntegris es consolida i fa el salt al mercat internacional

Publicat a