Opinió

editorial

El Nadal porta bones sensacions de facturació

A tall d'exemple, el comerç al detall preveu augmentar entorn del 4% mentre que la gran distribució, que l'any passat ja s'havia incrementat, preveu créixer un 2,5%

Molta gent participa en el debat de si ja s'acabat la crisi o encara perdura. Es podria parlar amb moltes persones i segur que tothom tindria una opinió plena de matisos. És cert que la crua recessió ha quedat enrere. És veritat que la recuperació és una realitat perquè la majoria d'indicadors econòmics són millors els darrers mesos que ara fa un any. Però també tindran raó aquells partidaris de pensar que la crisi encara dura. Un exemple evident és que un 19% de la població activa catalana està sense feina. Però no només això sinó que molts treballadors cobren bastant menys ara que cinc o sis anys enrere, la qual cosa fa entendre cert malestar quan sovint es presenta la situació econòmica massa optimista. Sigui com sigui, ja només falta pràcticament un mes per les festes nadalenques i el cert és que el consum pot fer la campanada en sentit positiu en molts sectors d'activitat. Aquesta setmana Deloitte presentava un informe en què deia que el pressupost de les famílies a l'Estat espanyol creixerà prop d'un 10%. Això serà positiu, ben segur, perquè repercutirà bàsicament en els viatges, el lleure i els regals en la part final de l'any, data que representa un pessic important per a la facturació per a molts establiments i empreses.

Després d'haver parlat amb diversos sectors, l'optimisme és la paraula que aglutina les bones previsions en el món del comerç, la indústria de l'entreteniment o el turisme. A tall d'exemple, el comerç al detall preveu augmentar entorn del 4% mentre que la gran distribució, que l'any passat ja havia pujat, preveu créixer un 2,5%. El món de les joguines també té una previsió de millora del 5%. Més significatiu encara és el sector dels viatges, que es dispara un 8%. A més a més, el comerç electrònic preveu incrementar un 10% les vendes. Per la seva part, els números de loteria de la Grossa de Nadal també han augmentat un 86%. Aquestes previsions auguren unes festes nadalenques d'optimisme en el consum, que serà ben rebut després d'uns anys de crisi nefastos per a l'economia catalana i espanyola. Ara caldrà que el consum es consolidi durant el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.