Empreses

En l'era de l'electrònica sobre teixits

Sensing Tex ja és tota una referència en circuits electrònics elàstics

Té en projecte construir una planta pròpia de circuits impresos

En pocs anys, Sensing Tex ja s'ha fet un lloc a Europa però també als EUA, amb la seva tecnologia de circuits electrònics elàstics i flexibles que es poden imprimir sobre un suport tèxtil, i els seus productes ja són considerats salts en innovació en sectors com ara salut i benestar, moda esportiva, interiorisme, automoció, seguretat, etc...

En allò que s'anomena manufactura avançada, i que inclou camps com ara la impressió 3D i el ventall d'internet de les coses, Sensing Tex és ja un nom de referència, des que va ser considerada entre les deu companyies més innovadores del món en aquest camp a la fira referencial Global Industry Challenge de Nova York. Miguel Ridao, director de l'empresa, i soci fundador amb Luis Gómez, a l'hora de trobar la singularitat de la tecnologia que desenvolupen, diu: “Som els únics que fem dispositius que es poden deformar elàsticament.” Aquests dispositius, els trobem en productes tan innovadors com mapes de pressió equipats amb sensors incorporats en fundes de matalàs que es fan servir en l'àmbit mèdic per prevenir úlceres en pacients amb baixa mobilitat, ja que assenyalen els punts calents i les postures no recomanables per al pacient, informació que un programari dissenyat per Sensing Tex permet monitorar. Ara mateix, aquests mapes s'estan fent servir a l'Hospital General de Santiago de Compostel·la. Una variant del producte també s'està fent servir per analitzar les posicions en l'exercici del ioga. Però l'univers de les aplicacions de Sensing Tex és molt ampli, tal com diu Ridao: “Al nostre client, li fem el producte final, claus en mà, a mida.” Després d'haver dissenyat armilles amb llums intermitents per a les forces de seguretat o cortines i coixins lumínics per al mercat de l'interiorisme, també vol deixar petja en el mercat de la telefonia, amb fundes de mòbils amb circuit electrònic imprès, o en el de la seguretat, amb panys de porta dotats de dispositius
per obrir i tancar remotament.

Ridao explica sobre Sensing Tex: “Un cop que hem passat de vendre serveis de desenvolupament a vendre producte, milers d'unitats, ja és una realitat industrial.” Una realitat industrial que disposa d'un volum de negoci de 500.000 euros a hores d'ara, i que vol créixer a curt termini. Sensing Tex està ara en fases de finançament, a Europa i els EUA, per aconseguir uns vuit milions d'euros que permetin a Sensing Tex manufacturar centenars de milers d'unitats en els pròxims anys. De fet, un dels projectes de l'empresa, que ara fa les seves manufactures amb un soci industrial de Rubí, és aixecar la seva pròpia planta de circuits impresos, que seria la primera de Catalunya, l'any vinent.

La companyia té un clar perfil exportador, amb entre un 60% i un 70% del seu negoci als mercats globals, especialment als EUA, on s'ha convertit en un dels habituals als fòrums de negoci de Silicon Valley.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

En l'era de l'electrònica sobre teixits

Publicat a