Gran angular

A qui li costa més sortir de l'atur?

El retrat de l'aturat de llarga durada és el d'una dona de més de 45 anys i amb un nivell de formació molt baix

La competència entre aturats fa créixer el temps de trobar feina en crisi
Han fallat les polítiques actives d'ocupació i creix la precarització

Una dona, que té més de 45 anys i amb un nivell d'educació bàsica. Aquest seria el retrat robot d'un aturat de llarga durada, és a dir, aquell que fa més d'un any que no troba feina. La formació, o més aviat la manca d'aquesta, és un dels aspectes que més condicionen el temps de permanència a la cua de l'atur. Com explica el professor de la Universitat de Barcelona Raül Ramos, l'atur de llarga durada incideix molt més en individus amb estudis primaris i secundaris obligatoris i aquells de major edat. Ara bé, cada cop més està afectant joves que busquen la primera feina.

Segons les darreres dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre del 2015 la taxa d'aturats de llarga durada sobre el total de desocupats se situa en un alarmant 58,9% a Catalunya. La xifra no ha fet més que empitjorar des de la crisi, si es mira per exemple el mateix període de l'any 2008, el percentatge era d'un 15,7% i l'any 2011, ja endinsats de ple en la crisi, la xifra estava quasi 10 punts per sota amb un 48%.

Ramos explica que el problema de l'atur de llarga durada no és independent del nivell d'atur existent en cada moment. És a dir, quan la taxa d'atur global puja l'atur de llarga durada també. “Les possibilitats de trobar feina són molt més difícils en èpoques de recessió que d'expansió, ja que la competència entre aturats per un menor nombre de llocs de treball és major i les sortides de l'atur són, per tant, menors, que fa que el temps transcorregut fins aconseguir trobar una nova ocupació augmenti.”

DETERIORAMENT.

El problema és greu. Com expliquen els experts tot i la millora de la taxa d'atur, els que fa més temps que hi són els costa beneficiar-se d'aquestes bones dades. El fet és que un augment en el temps en atur genera deteriorament del capital humà (per l'obsolescència de les capacitats), redueix l'esforç de recerca i disminueix la probabilitat de trobar ocupació. És a dir, una bona part de la població activa entra en un període d'exclusió laboral de durada indefinida.

I a més a més, l'augment de l'atur de llarga durada està relacionat amb la caiguda de la cobertura de la prestació per desocupació. Per una banda, a major temps en l'atur menor és la probabilitat de continuar cobrant prestació, perquè evidentment s'esgota, i a més amb creixent augment de la desigualtat.

MENOR PROBABILITAT.

Per altra banda, a major temps desocupat menor és la probabilitat de poder trobar lloc de treball. Per això mateix, no resoldre l'atur de llarga durada condemna moltes famílies a un cercle viciós de pobresa.

Ara com ara, a tot l'estat hi ha 3,7 milions de persones a l'atur que no tenen cap tipus de prestació. De fet, només el 23% dels aturats que fa més de dos anys que busquen feina reben algun tipus de prestació. I no només això. Cada vegada hi ha menys aturats que cobren la prestació contributiva per desocupació i cada vegada són més els que entren en el grup més baix del sistema, el dels que perceben subsidis i ajudes. La taxa de cobertura, com ha anat passant en els últims quatre anys, segueix baixant: a l'octubre va caure dos punts, fins al 54,49%. Això suposa que per sobre de quatre de cada 10 aturats no tenen cap ajuda. Segons dades d'UGT, 386.977 aturats de Catalunya cobren una prestació màxima de 426 euros o no cobren res.

FALLADA DEL SISTEMA.

La secretaria de socioeconomia de CCOO de Catalunya, Antonia Pascual, explica que les dades evidencien que les polítiques actives d'ocupació han fallat. I a més “les darreres reformes laborals no han servit per a canviar una estructura del mercat de treball que dóna ales a la precarietat i a expulsar del mercat de treball persones amb un perfil més feble”, diu Pascual.

El professor del departament de treball d'Esade, Ignasi Conde, denuncia que el principal instrument de les polítiques actives d'ocupació són les bonificacions generalitzades a la contractació, que per una banda resulten molt cares i tampoc no funcionen, ja que la mortalitat del contracte es dispara un cop acabat el període bonificat.

Una de les solucions per combatre l'elevada taxa d'aturats de llarga durada és incidir en la seva causa principal, és a dir, el dèficit de formació. Apostar per un seguiment individualitzat d'aquest col·lectiu als serveis d'ocupació és justament el que fan a països com Alemanya, amb millors dades que Catalunya en aquests temes.

Ramos apunta una altra mesura com a manera que la intensitat de cerca de feina no es redueixi; és la de vincular el cobrament de les prestacions/subsidi d'atur a buscar feina de manera activa. “Sota la idea de pal i pastanaga, si no fas el que toca, es redueix la prestació i si ho fas es premia amb accés a la formació o a formació de major qualitat”, diu Ramos. Ara bé, adverteix que aquest enfocament implicaria una reforma substancial de polítiques actives i passives tot i el fet que no asseguraria l'efectivitat per a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.