Opinió

editorial

Emprenedors d'èxit impulsen nous projectes

Els èxits inicials de LetsBonus, Atrápalo, Inspirit o grup ItNet han fet Barcelona més gran en l'emprenedoria

En l'imaginari col·lectiu de molta gent hi ha la idea que són les administracions els únics responsables de crear ocupació. Certament, una part de la feina pot venir d'aquelles polítiques públiques que defensen clarament una aposta per l'obra pública, la potenciació de llocs de treball en el món de la docència, la sanitat o de la justícia. Però davant de tot això, el que hem de tenir clar és que qui signa el contracte de treball són les empreses, des de les pimes fins les gran multinacionals, passant pels autònoms i els emprenedors. Dit això, cal reivindicar el paper de molt emprenedors que amb les seves idees i inversions tiren endavant els seus negocis. Aquesta setmana presentem un reportatge on expliquem que diversos fundadors de projectes d'èxit que van començar invertint en solitari ara s'estan llançant a crear fons d'inversió per arribar a més projectes. En definitiva, expliquen aquests casos d'èxit que en lloc de posar els beneficis al banc prefereixen ajudar altres start-ups a fer camí. Podríem dir que les iniciatives dels primers emprenedors que han triomfat a la capital catalana encara han fet Barcelona una ciutat més gran en capital de risc i emprenedoria. Fa uns quants anys van néixer LetsBonus, Atrápalo, Inspirit o grup ItNet. Les coses els van anar bé i, en comptes de buscar-se una retirada daurada o invertir en el totxo quan el totxo encara era atractiu, aquells emprenedors pioners van fer una cosa que als Estats Units era molt habitual. Van reinvertir els guanys a llançar altres projectes, ja fos en primera persona o a través d'incubadores i acceleradores.

En l'article presentem diversos casos d'èxit. Parlem del figuerenc Dídac Lee, del fons Galdana Ventures, de Carlos Blanco, soci de Conector, d'Ángel García, de Lanta Capital, de Christopher Pommerening, d'Active Venture, de Marek Fodor, de Seedrocket o de Miguel Vicente, soci de la creadora de start-ups digitals Antai. Tots ells tenen empreses aquí o en altres indrets del món. Però si tenen una cosa en comú, és que han vist clar que cal tancar el cercle, és a dir, després de crear un negoci, quan funciona i es tenen beneficis és bo reinvertir una part en altres projectes perquè altra gent pugui tenir també èxit en noves aventures empresarials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.