Gran angular

Fer net davant dels creditors

La llei de segona oportunitat, que no fa ni mig any que ha entrat en vigor, és la via per la qual particulars i emprenedors estan transitant per alleugerir deutes, o alliberar-se'n, que difícilment podrien pagar, i també la raó de naixement d'advocats especialitzats a buidar de rocs la motxilla de deute dels seus clients.

La firma de Sabadell Repara Tu Deuda és un dels exponents d'aquest sector emergent, el dels establiments de credit repair, tan arrelats a països com els EUA. Com diu una de les advocades de l'empresa, Aurora García: “La gran aportació de la nova llei és que ara, la declaració d'insolvència, també la pot fer la persona física, del carrer, a més de l'empresa, si pot demostrar que no pot viure dignament si ha de pagar les quotes del deute.”

La responsabilitat de l'advocat reparador de deute és acompanyar el deutor en tot el feixuc tràmit burocràtic i exercir d'escut protector davant de bancs o creditors particulars, tot canalitzant-ne els requeriments, en forma de trucades o altres tipus de pressions.

La firma de Sabadell, amb presència a tot Espanya, només a Catalunya, el País Valencià i Madrid ja està tramitant 600 casos. Aurora García reivindica el paper de mitjancer de l'advocat reparador: “Els bancs, i altres creditors, abans no col·laboraven, i ara els obliguem a asseure's i a trobar una solució, que si hi ha bona voluntat pot arribar en dos mesos.” Solucions com ara quitament de part del deute, allargament dels pagaments fins a cinc anys i dacions en pagament de béns immobles. Amb aquesta llei a la mà, s'aconsegueix, per exemple, suspendre una situació tan traumàtica com el desnonament. Així mateix, amb la llei es
poden negociar conjuntament deutes de membres d'una sola família o eixugar càrregues de fa anys: Aurora
García porta el cas d'un
deute de 150.000 euros del 2002.

Aquest advocat reparador és una assegurança per al deutor, però també per al creditor, segons afirma Aurora García: “Si comences des d'un bon inici la negociació amb el creditor, estableixes una seguretat que tot arribarà a bon port que no pot donar el mateix client deutor.” I hi afegeix: “Saben, ja des de l'inici, que hi ha possibilitats, allò de «sempre et pagaré menys, però et pagaré».” La llei, òbviament, satisfà el deutor, que veu com la descàrrega del deute li pot permetre tornar a començar un negoci, però també el credi



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.