Empreses

Denso Barcelona invertirà 55 milions d'euros en tres anys

La filial japonesa injectarà 10 milions per produir en sèrie components elèctrics per a General Motors el 2018

Toyota és el principal client de Denso Barcelona, però ha passat del 70% el 2007 al 58%

La multinacional japonesa Denso Barcelona, líder mundial en fabricació de components elèctrics per a l'automoció, ha traçat un pla de creixement que preveu arribar als 360 milions d'euros de facturació l'any 2020. De moment, els tres primers anys -que seran de consolidació després d'acabar la darrera ampliació- es durà a terme una inversió de 55 milions d'euros, bàsicament en manteniment. “La nostra empresa té un somni, que és arribar als 1.000 treballadors en un quants anys”, explica Josep Manel Giménez, president de la companyia ubicada al Bages. La firma tancarà l'exercici amb una facturació de 270 milions i una plantilla entorn dels 700.

Al marge dels 15 milions anuals de mitjana destinats a fer front a la inversió de manteniment, la multinacional japonesa injectarà 10 milions addicionals en la posada en marxa d'unes línies per produir components elèctrics en control d'injecció, pera gasolina i dièsel, per a l'automobilística General Motors. “Un acord important per a la companyia que serà una realitat el 2018”, explica Eduard Macià, director general d'enginyeria de producció, manteniment, seguretat, medi ambient i instal·lacions.

Una altra novetat tecnològica és que al juliol es posaran en marxa unes línies per fer prototipatge en disseny per a components d'injecció en alumini. De fet, a partir de setembre ja es començarà la producció en sèrie, primer per a consum intern i després ja s'obriria cap als clients externs. Fins ara, a la fàbrica de Sant Fruitós de Bages només es feia aquesta varietat amb injecció de plàstic.

La gran acceleració es preveu que arribi entre el 2019 i 2020. ”Una empresa per ser gran ha de pensar en gran”, sentencia Josep Manel Giménez, primer president català de la filial espanyola de la multinacional japonesa. Per això la companyia ja estudia la possibilitat de trobar “un espai destinat a la logística” que seria fora del polígons industrial actual, però dintre la comarca del Bages.

Diversificació.

La companyia té dues màximes. Una, la millora constant vers els clients, fonamentada en la qualitat i la rapidesa en el lliurament del producte. I l'altra, en la diversificació de marques automobilístiques a l'hora de servir la producció. L'exemple es veu en el principal client: Toyota. El 2007 aquesta marca nipona representava el 70% del negoci. Actualment mou el 58% i la previsió, segons fonts de l'empresa, és que en uns anys es quedi entorn del 40%. Per això, Volvo, VW, Peugeot o Renault cada dia fan més comandes a la companyia.

L'empresa, que exporta el 100% del que produeix, ha acabat les obres de la vuitena expansió de la planta amb 2.000 m² que inclou un centre tècnic, un de formació i una millora del centre d'inspecció. Ara la fàbrica disposa de 31.000 m².

Denso Barcelona ja treballa en l'adaptació que suposarà l'arribada i l'expansió del motor elèctric al sector.

Denso Barcelona es va fundar l'any 1989 tot i que fins al setembre de 1971 no va començar a produir. Per això enguany se'n celebren els 25 anys d'història. La fàbrica ubicada a Catalunya forma part del grup japonès Denso, que dóna feina a més de 140.000 treballadors.
Facturació
270 M€
Treballadors
730
Any de fundació
1989
estrena fotovoltaica

Panells solars d'autoconsum

Denso Barcelona ha estrenat una gran instal·lació fotovoltaica de 1.000 panells per a l'autoconsum. Aquesta tecnologia permet a la firma cada any eliminar l'emissió de 100 tones de CO2 a l'atmosfera i estalviar 400.000 kWh d'energia. Amb l'energia solar produïda amb les plaques de la coberta es pot fabricar un de cada tres productes electrònics de control d'injecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Denso Barcelona invertirà 55 milions d'euros en tres anys

Publicat a