Emprenedors

Apuntar-se a l'hidràulic sense obres

Eloi Rossinés trasllada els dissenys de terres modernistes a catifes de linòleum

En un estudi situat en un edifici industrial del barri barceloní de Sants, Eloi Rossinés ha establert el quarter general d'Hidraulik, un projecte innovador de disseny que beu de l'estètica dels paviments hidràulics de principis del segle XX. Els acolorits motius geomètrics i vegetals que va popularitzar el moviment modernista català estampen ara catifes, camins de taula i estovalles individuals de linòleum que són per tot arreu. Rossinés, apostat en una taula de ping-ping que fa les funcions d'escriptori, explica que la primera col·lecció de les catifes Hidraulik va arribar al mercat el setembre de l'any passat i que ja està treballant en la segona col·lecció pel proper setembre. La idea és renovar l'oferta un cop l'any. Per fer aquesta tasca aquest cop es recolzarà en el conegut estudi de disseny Hey –el primer catàleg el va ver amb Huaman Studio-. Després la producció s'encarrega a una empresa de Lleida, de tal manera que avui dia la plantilla es redueix a la seva persona. Però l'èxit de les seves catifes i l'ambició de créixer fora de Catalunya fan pensar al jove dissenyador que ben aviat haurà de pensar a contractar algú.

Samarretes i catifes.

Si Sants és testimoni del creixement d'aquest projecte emprenedor, va ser Gràcia el barri que li va proporcionar l'espurna creativa. Fa dos anys, Eloi estava immers en un projecte de disseny de samarretes (Ddeloi) i buscava inspiració per tot arreu. Va provar amb les sanefes del terra hidràulic de la seva casa gracienca i el resultat va ser descoratjador per a les samarretes, però obria un nou camp per explorar, el de les catifes. “Primer vaig provar a fer-les de llana, però potser perquè acabava de tenir una filla vaig veure la necessitat d'apostar per un material més net i pràctic”. Així va arribar al linòleum, que és ignífug, aïllant, antibacterià i fàcil de rentar. D'altra banda, aquest material li permet tenir fabricació a prop, de tal manera que pot funcionar amb poc estoc i oferir la possibilitat al client de personalitzar el producte. Actualment l'oferta és de sis models clàssics (reproduccions de paviments existents) i sis de moderns (dissenys nous inspirats en els antics), però els colors es poden adaptar als gustos, i les dimensions, a les necessitats de decoració del comprador. També existeix la possibilitat d'enviar fotografies de dissenys trobats per fer la catifa desitjada. El temps de lliurament va de deu dies a una mica més si és a mida.

Les catifes Hidraulik es comercialitzen a través de tres canals bàsics: el lloc web de
la marca, botigues de decoració, i amb la intermediació de professionals (arquitectes, interioristes i dissenyadors). Fins ara la distribució s'ha centrat molt a Catalunya, però Rossinés està buscant un distribuïdor per créixer a la resta de l'Estat i després sortir a França i anar més enllà.

Si bé les catifes són el nucli del negoci, els camins de taula i les estovalles individuals obren a Hidraulik el mercat del turisme: “Les tenim a la botiga de Turisme de Barcelona i a la del Col·legi d'Arquitectes, i pensem que és una línia amb molt de potencial”, explica.

Fruit d'una col·laboració recent amb Mosaic Martí, el futur catàleg incorporarà un dels dissenys clàssics de la veterana firma manresana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Apuntar-se a l'hidràulic sense obres

Publicat a