Gran angular

Sentit comú paleolític

Durant dos milions d'anys, l'espècie humana va tenir un estil de vida, en dieta i activitat física, que no era pas aquest al qual ara ens hem adaptat”, explica Oriol Roda, biòleg que coordina l'equip de Mammoth Hunters, firma que ha reeixit a llançar al mercat una aplicació per a mòbils que ofereix a l'usuari entrenar-se tot simulant els moviments que assajaven els nostres ancestres del paleolític i totes les possibilitats de dieta saludable d'aleshores, tot ben mesurat per adequar-se a l'estat metabòlic de cadascú.

La idea de ressuscitar el modus vivendi dels homes de les cavernes serveix, en primer terme, per desfer mites, per exemple, de com ens alimentem: “Beure llet és cosa dels occidentals, altres cultures no ho toleren; el celiaquisme apareix per un abús del blat, que pot arribar a constituir el 80% de la dieta; el sucre refinat mai no ha existit a la natura; ens han volgut fer creure que tots els greixos engreixen i suposen un perill, quan la dieta mediterrània precisament és rica en greix...” Com explica Oriol Roda, “els nostres antecessors tenien moltes dietes, en funció de la disponibilitat que tinguessin de carn, peix i fruita al lloc on habitaven”.

A banda del menjar bé, el sentit comú paleolític també ens recorda que “si no podem viure sense oxigen, tampoc sense moure'ns, l'única activitat per a la qual no hi ha contraindicació”.

Tribal i personal.

L'exercici físic que es proposa amb una interfície dinàmica, a banda d'establir objectius assumibles a cada usuari amb sessions de 7 a 20 minuts d'alta intensitat, es proposa també com una via de practicar un tribalisme saludable, molt paleo: “Es creen comunitats virtuals en què uns motiven els altres.” Com remarca, “Aquí es fa tribalisme de debò, compromès, no com el de les xarxes, ja que hi ha un contracte de compromís de tots els membres per entrenar-se, un factor cooperatiu junt amb el competitiu.”

Amb tot, l'app de Mammoth Hunters juga amb la personalització extrema: “Ho fem millor que qualsevol entrenador, perquè analitzem cada sessió que fa l'usuari per reajustar-la.” I pel que fa a dietes, més d'un milió són les que s'han cuinat virtualment per satisfer les necessitats d'aquests 220.000 troglodites que volen fer vida saludable. De fet, Mammoth Hunters neix de la voluntat d'universalitzar les experiències de nutrició i activitat física d'un altre dels fundadors, Néstor Sánchez, amb un grup de trenta persones.

Amb el benentès, com diu Oriol Roda, que hi ha cinc elements claus per a la (bona) salut -nutrició, esport, estrès, dormir bé i relacions socials-, Mammoth Hunters té pensat en el futur immediat expandir els seus serveis per cobrir totes les àrees de salut, i en especial la son.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.