Empreses

Jaume Puig és la tercera generació que està al capdavant de l'Hostal del Fum.  Foto:JUANMA RAMOS
La centenària
Hostal del Fum

D'hostal per a traginers a cuina històrica

La família Burrull ha mantingut a Terrassa el nom d'Hostal del Fum (1872) per a l'establiment que ara només funciona com a restaurant.

Josep Maria Lesperut, tercera generació i gerent de la companyia.  Foto:JUANMA RAMOS

Sorribas vol portar els seus productes ecològics al nord i al centre d'Europa

. L'empresa de Polinyà es marca l'obertura a l'exterior com a objectiu a mitjà termini

D'esquerra a dreta, Adolfo Caixal, Edu Barragán i Laura Lorenzo amb algunes de les seves creacions.  Foto:ALBERT SALAMÉ

Explosions, sang i fetge a l'Hospitalet

L'empresa Sputnik Efectos Especiales està especialitzada en els efectes a films de terror

El gerent de Soldebre, Josep Estrada, revisa una caixa de mandarines.  Foto:JOSÉ CARLOS LÉON

Soldebre vendrà els cítrics amb el grup cooperatiu Actel

La unió permetrà a la cooperativa ampliar mercats i comercialitzar fins a 20 milions de quilos de mandarines. 400.000 litres d'oli amb marca pròpia

Peu de foto.  Foto:AUTOR FOTO

Veritas manté el creixement amb un 6% més de vendes el 2012

Amb 25 botigues obertes a les comarques barcelonines, una a Andorra i una altra a Maó, estudia noves expansions.

Xavier Arasanz és el director comercial de Protesa, empresa de fabricació de tubs amb seu a Sant Esteve Sesrovires.  Foto:JUANMA RAMOS

La facturació exterior de Protesa arriba fins al 85% en tres anys

El 2009 el fabricant de tubs només tenia un 10% del negoci a l'estranger. L'empresa obrirà enguany una fàbrica al Marroc

Francesc Canalís és el director tècnic de Marina Laif.  Foto:JUANMA RAMOS

Marina Laif busca socis inversors per créixer a l'exterior

L'empresa barcelonina de productes de bellesa té laboratori propi i també fabrica per a tercers

Albert Fernàndez, al port de Blanes, on arriba la canonada amb l'aigua.  Foto:U.C

Mediterránea, l'aigua de mar arriba a la taula

Marevendis, que envasa i comercialitza l'aigua del Mediterrani després d'analitzar-la i tractar-la, pren posicions en el mercat

Jordi Soler, gerent de La Moianesa, amb un paquet de macarrons a la secció d'empaquetatge.  Foto:A. AGUILAR

Dels fideus de Ca l'Andreu a la pasta ecològica del s. XXI

La Moianesa, dedicada a la fabricació de pastes per a sopa des del 1881, aprofita les oportunitats que li ofereix el mercat.

Josep Font, director de Sodeca, amb una mostra dels seus ventiladors industrials.  Foto:A. AGUILAR

Sodeca explora Amèrica del Nord i Rússia per ser-hi d'aquí a 3 anys

L'empresa de sistemes de ventilació, que exporta el 40% i té una fàbrica a Xile, vol reforçar la seva presència internacional.

La plantilla de Pildo Labs fa volar avions de paper a la seu de la companyia.  Foto:QUIM PUIG

Una pime que mira els gegants aeris de tu a tu

Pildo Labs, amb seu a Barcelona, és una consultoria especialitzada en la millora de la captació dels senyals dels satèl·lits, cosa que s'aplica a la navegació d'avions i helicòpters

Carles de Ahumada, director de L'Olivera, al celler de la cooperativa de Vallbona.  Foto:J. TORT

L'Olivera creix amb vins negres per doblar la producció

El celler urgellenc manté, després de 40 anys, l'objectiu d'integrar persones en risc d'exclusió.

Toni Francesc amb els models d'aquesta temporada a la botiga que Veneno en la Piel té al Born.  Foto:JUANMA RAMOS

Moda catalana per triomfar a les festes

“Quan es va a un casament, no hi ha res pitjor que trobar-te amb una altra convidada que porta el mateix vestit que tu.” El director creatiu de Veneno en la Piel, Toni Francesc, resumeix així una...

Les sòcies de la cooperativa mostren un dels plats elaborats.  Foto:L.M

Menjar casolà a domicili a la Ràpita

Quatre dones desocupades munten una cooperativa que ofereix serveis de càtering

Alejandro López, director d'Alabaster New Concept, l'empresa comercialitzadora del grup.  Foto:JOSÉ CARLOS LEÓN

El fulgor de l'alabastre es modernitza

El Grup Sarreal desenvolupa les aplicacions, propietats i dissenys del guix translúcid

La botiga centenària conserva gran part del mobiliari original.  Foto:JOSEP LOSADA / ALBERT SALAMÉ

Torradors de fruita seca des de fa més de 160 anys

Casa Gispert, al carrer dels Sombrerers de Barcelona, conserva l'antic forn de llenya que dóna el tast ideal a la fruita seca.

El director gerent de Productes Flower, Àngel Jubete, al show room de l'empresa.  Foto:J.TORT

Flower creix un 70% en exportació al 2012 i crea noves marques

L'empresa de productes de jardineria obre mercat amb articles per a la llar.

Vanessa Pérez mostra imatges d'un lipdub que ha gravat la seva empresa.  Foto:JUANMA RAMOS

‘Lipdubs' per motivar els treballadors

Una empresa de Vallirana organitza balls col·lectius en l'àmbit empresarial

Ramon Simon,fill i pare, davant de la nova màquina de Comexi.  Foto:MANEL LLADÓ

Inplacsa obre mercat al Senegal i a Alemanya

L'empresa, especialitzada en impressió flexogràfica, i Comexi uneixen esforços per posar en marxa la primera impressora ‘offset' més innovadora del món

Els germans Josep Ma. i Cristina Sans Esplugues amb un llum, pensat per penjar-se en grans espais, fet de tires de malla.  Foto:JOSÉ CARLOS LEÓN

D'espantar mosques al disseny internacional

Kriska és la inventora de les cortines metàl·liques modernes. En aliança amb arquitectes i interioristes, n'ha ampliat el mercat usant-les per decorar escenaris, edificis i aparadors

Si no heu trobat la notícia que buscàveu, proveu amb el nostre cercador.