Empreses

E. Vila Projects patenta un sistema per desinfectar mascaretes

La companyia, especialitzada en tecnologia de radiació infraroja i ultraviolada, ha testat el sistema en un bacteri més resistent que Sars-CoV-2

L’empresa E. Vila Projects, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat, ha desenvolupat un sistema per a desinfectar mascaretes FFP2 i FFP3, i poder ser reutilitzades, gràcies a la seva tecnologia de radiació infraroja i ultraviolada.

El nou sistema de desinfecció de mascaretes ha estat assajat amb èxit als laboratoris d’Eurecat a Manresa, on ha estat provat amb el bacteri Escericchia Coli, que fins i tot és més resistent a aquest tractament de desinfecció que el Sars-CoV--2. E. Vila Projects ha incorporat dues tecnologies. D’una banda, ha aplicat radiacions infraroges, que escalfen la mascareta i, d’altra banda, ha aplicat llum ultraviolada. Tots dos tractaments inactiven el Sars-CoV-2. L’assaig ha inclòs controls positius i negatius, amb mascarets que s’han contaminat i no s’han desinfectat i mascaretes que no s’han contaminat, per reforçar la validesa dels resultats. Els testos s’han realitzat amb la col·laboració d’Aigües de Manresa que ha facilitat material i equipament per dur-los a terme.E. Vila Projects acaba de patentar el sistema i cada un dels seus equips té una capacitat de tractament de 5.000 mascaretes al mes.

L’empresa E. Vila Projects, fundada l’any 2008 amb seus a Sant Fruitós de Bages, Madrid i Mèxic, està especialitzada en l’aplicació de la tecnologia d’infraroig i energia ultraviolada a la indústria i el camp científic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.