Política

QUIM AYATS

VICEALCALDE DE GIRONA (ERC)

“Venim al govern a arremangar-nos”

Recorda que l’aposta d’ERC era pactar amb JxCat i Guanyem, i explica que en la tria ha pesat qui va ser “el més votat”

Afirma que la mà d’ERC es notarà en “la manera de fer”

Hem vist un canvi d’actitud a l’hora de complir els acords i això també ens ha ajudat a fer el pas

Quim Ayats va passar abans-d’ahir de ser el portaveu de la quarta força a l’Ajuntament de Girona al nou vicealcalde, després del pacte amb JxCat perquè ERC entri al govern.

Per què l’acord és ara i no va ser després de les eleccions?
Jo crec que hi ha un element que és clau, que és la situació de crisi social i econòmica que provoca la Covid. Entenem que Girona necessita un govern més fort per afrontar-ho. Hi ha aspectes que no compartim i en què fins i tot tenim punts de vista diferents, però coincidim en la necessitat de fer un esforç conjunt per donar-hi resposta.
Des de Guanyem i el PSC els acusen de fer de “crossa” d’un “model que no funciona”.
Al que donem suport és a un govern més fort i creiem que és imprescindible que sumem esforços. Alhora que nosaltres fem aquest pas per responsabilitat i per coherència, també demanem a l’oposició que faci aquests passos per trobar consensos.
Parla de fer un govern fort. Des de Guanyem i el PSC també es volia un govern fort d’esquerres. Per què han preferit el projecte de JxCat al d’esquerres?
Nosaltres hem apostat des del principi per un govern que encara era més fort [amb JxCat i Guanyem]. D’altra banda, la ciutadania va parlar a les urnes i va decidir que hi havia un partit que era el més votat i això també s’ha de tenir en compte. La nostra aposta era per un govern fort i ara entenem que amb el nostre pas també l’estem fent fort. Que el voldríem més fort? Evidentment. Que haurem de fer possible que hi hagi més consensos? Evidentment. Hi treballarem incansablement.
Com es passa de votar en contra del pressupost, perquè van dir que no es complien els acords de cartipàs, a entrar al govern?
Hem vist un canvi d’actitud. De fet, ha estat públic que alguns d’aquests acords s’anaven complint, com per exemple l’acord sobre la plaça Catalunya, actuacions a la Devesa, les inversions a les escoles per esponjar espai... La voluntat de compliment dels acords és evident i això també ens convida a fer aquest pas endavant.
Com s’ha forjat aquest pacte?
Al final s’han d’establir relacions de confiança i per arribar a aquest acord s’ha d’anar treballant. I com deia, hem vist un canvi d’actitud. Hem fet les converses amb discreció perquè entenem que quan es fa així és quan hi ha una voluntat real.
ERC què aportarà al govern? Se centraran en les seves regidories o també incidiran en la resta d’acció de govern?
Ens venim a arremangar. Farem un govern que tindrà més mans. La mà d’ERC s’ha de notar en la manera de fer i en la sensibilitat social i ambiental. S’ha de notar en el fet que siguin prioritats l’educació, la cultura i l’habitatge, que són les nostres àrees, però també venim a ser útils a l’hora d’entomar els reptes immensos que venen. I també s’ha de notar en desencallar projectes encallats de fa temps, com ara els espais naturals com la Devesa i les Pedreres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.