Empreses

AvaLanding obre la porta de bat a bat

La firma oferirà un acompanyament integral als inversors estrangers

AvaLaw ara és AvaLanding. La que durant 13 anys havia estat una firma d’advocats especialitzada en el client internacional amplia el perímetre d’actuació i des del juliol ofereix serveis integrals a l’aterratge d’inversors. AvaLanding vol satisfer totes les necessitats que una persona interessada a invertir a l’Estat espanyol pugui tenir. L’acompanyament va des de l’obtenció dels papers de residència, el finançament d’operacions, el suport a l’establiment d’un negoci i la compra d’empreses locals fins a la cerca de casa i escola per als fills de la família, etc. “La nostra voluntat és mantenir aquest suport de manera permanent fins a tancar el cercle i, si cal, liquidar-ho tot quan marxin”, explica Raisa Venermo, cofundadora de la firma conjuntament amb Lourdes Santisteban, també màxima executiva.

La nova empresa, a més a més d’advocats i experts en el mercat immobiliari, disposa d’economistes i comptables, fins a un total de 20 professionals, i la intenció és anar reforçant l’àrea mercantil amb noves incorporacions.

Es tracta d’una evolució natural com a resultat de la confiança guanyada amb els clients d’una cartera cada cop més important i de les necessitats d’acompanyament d’aquests en àmbits que no són pròpiament legals. Fa temps que el mercat els empenyia en aquest sentit però Santisteban reconeix que internament ha calgut un intens procés de reflexió i maduració abans de fer el pas.

AvaLanding disposa d’una oficina central a Barcelona i una altra a Madrid, amb les quals atenen els requeriments dels clients a qualsevol part de l’Estat, principalment a la costa mediterrània: València, Alacant, Màlaga, etc. La nova firma no té previst obrir noves delegacions a Espanya. Cal pensar que fins un 90% de les tasques que desenvolupen són en línia i la tendència és reforçar la teleassistència amb una important inversió en tecnologia per digitalitzar tots els processos.

No obstant això, estudien la possibilitat d’establir una oficina a Lisboa per abastir el mercat portuguès en la que seria la primera incursió internacional. Santiesteban i Venermo aborden la nova etapa amb la voluntat de créixer també internacionalment, sense concretar de moment els mercats: “Estem pendents dels fluxos de mobilitat dels clients per decidir-nos”, diu Venermo.

Fins ara la firma ha treballat amb clients de fins a 70 nacionalitats. Són inversors que arriben motivats per la qualitat de vida, el talent local i la seguretat jurídica. En alguns casos també fugint de les inseguretats dels seus països. La clientela de Llatinoamèrica sol preferir Madrid, mentre que a Barcelona el perfil és més europeu i amb un més que evident interès per part de l’emprenedor tecnològic. “El confinament ha reforçat l’inversor procedent del nord d’Europa, que teletreballa i prefereix fer-ho des de la costa mediterrània”, asseguren.

El canvi d’AvaLaw a AvaLanding significa també entrar en un nou terreny de joc amb nous competidors. Les dues sòcies tenen clars els punts forts de l’empresa: en primer lloc que tota la cadena de servei és en anglès i té prou cintura per adaptar-se a les particularitats culturals de cada país a l’hora de parlar de negocis. D’altra banda, la dimensió reduïda: “Som petits i molt adaptables a les necessitats de cada client”, subratlla Raisa Venermo.

AVALANDING

Facturació
900.000€
Treballadors
20
Any de fundació
2007
En el diccionari finès, algunes de les paraules que signifiquen obertura o accés comencen pel prefix ‘ava’. Per exemple, ‘avain’ és “clau” i “codi” es diu ‘avain’. Raisa Venermo, que és d’origen finès, va trobar molt oportú batejar així una empresa que persegueix obrir un país a l’inversor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.